„A aflat prea târziu. Ieri a cerut morfină din cauza durerilor”

Cel mai cunoscut lăutar din Buzău s-a prăpădit la 67 de ani, pășind însă de aseară pe tărâmul legendelor.

Mii de buzoieni care i-au apreciat vocea, talentul și compozițiile au postat aseară și în această dimineață mesaje de regret.

Mulți se vor fi întrebat și ce i-a venit de hac maestrului muzicii de petrecere. Amănunte ne-a furnizat Nicu Bordei, cunoscut lăutar buzoian și unul din cei mai buni prieteni ai lui Geambașu.

„A murit de cancer. Cancer de pancreas. Evoluția a fost galopantă. Și el, dar și familia au aflat târziu. În viața lui a fost un tip sănătos. În urmă cu un an a avut o operație la șold la Spitalul Militar, când i s-a pus o proteză. A trecut peste și a continuat să cânte. De fapt a cântat până în urmă cu două luni. Cam în această perioadă a început să se plângă că se simte rău, că are amețeli, că obosește repede… S-a dus la medic, dar nu i s-a descoperit cancerul. I s-a prescris regim alimentar, medicul i-a recomandat să renunțe la băutură. Dar, știți cum era el, nu se putea abține, se mai scăpa. S-a aflat de cancer în urmă cu o lună și jumătate, cam așa, la un spital din Moinești. Era prea târziu pentru a se mai face ceva. N-a mai fost cazul de citostatice, l-au trimis să moară acasă în patul său. Ieri, săracul a acuzat dureri mari. Prietenul său Doru Sava a plecat de la Buzău cu fiolele de morfină. Nu știu dacă a mai apucat să i le administreze. A scăpat definitiv de dureri în jur de 18.30”, a povestit Nicu Bordei.

Cel mai probabil maestrul va fi înmormântat luni. Mulți muzicanți vor să stea la priveghi, dar în această seară mai toți au antamate nunți. De aceea, cel mai probabil priveghiul va avea loc duminică noapte.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Suntem deja 200, săptămâna viitoare inaugurăm sediul din Buzău”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.