În clase a apărut cutia surpriză! LPS e primul din Buzău! „Am făcut 33, pentru fiecare sală de curs”

Liceul Sportiv Buzău e prima unitate școlară din județ care a aplicat noua directivă venită de la Ministerul Educației.

De ieri dimineață, elevii au constatat apariția la catedra profesorului ori în prima bancă a unei cutii tip „ciudate” cu mai multe compartimente.

„Ce-o mai fi și asta ?”, și-au spus elevii și au început să-și dea cu părerea. Enigma a fost spulberată imediat după venirea cadrului didactic:

„Vă rog să aduceți și să puneți în cutie telefoanele mobile. Pe timpul orelor vor sta aici, aveți voie să le folosiți doar în pauze”.

Chiar dacă nu-i pe placul elevilor, măsura a fost cerută ministerului în primul rând de Asociațiile de Părinți, pentru ca școlarii să fie mai atenți la ore.

„Noi am făcut 33 de astfel de cutii, pentru fiecare sală de clasă. Nu ne-a costat nimic, maistrul școlii le-a făcut din deșeuri. I-am făcut această solicitare săptămâna trecută, iar de luni le-am pus în clase. După părerea mea e o decizie bună, elevii vor fi mai atenți la ore, nu vor mai fi tentați să butoneze mobilul în timpul cursurilor”, ne-a declarat Cătălin Cighir, director LPS Buzău.

Citește și articolul: Exclusiv! Au mai rămas doar câteva zile. Iată când se deschide noul Kaufland din Buzău! Azi, primele tiruri cu marfă!

Lipsa obligativității purtării uniformei, interzicerea efectuării de către elevi a serviciului pe școală sunt alte două noutăți incluse în regulamentul școlar.

”În timpul orelor de curs este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs numai cu acordul cadrului didactic în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ.”

Citește și articolul: Era puternic, dar drogurile l-au terminat. „A fost pe terapie intensivă și anul trecut! Atunci a scăpat!”

De asemenea este interzisă şi constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau a personalului din unitatea de învăţământ în strângerea şi/sau gestionarea fondurilor. Aşadar, este interzis profesorilor să strângă bani de la elevi, sub orice motiv.

Elevii scutiţi medical în timpul orei de Educaţie fizică şi sport nu vor mai pierde timpul prin clasă. Ei vor primi sarcini organizatorice, cum ar fi arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinerea scorului.

Citește și articolul: Intervenție SMURD pe platoul Dacia. „Am crezut că e mort!”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „În clase a apărut cutia surpriză! LPS e primul din Buzău! „Am făcut 33, pentru fiecare sală de curs”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.