A apărut o linie. Continuă. Locatarii acestui bloc sunt nemulțumiți

Vă rugăm să comparați cele două fotografii care prezintă șoseaua din fața acestui bloc.

Cea de sus a fost făcută azi, cea de alături în urmă cu câțiva ani. Peisajul este de la intrarea în comuna Vernești pe DN 10.

Diferența e legată de linia de pe mijlocul drumului. Dacă în trecut era întreruptă, de azi ea este continuă.

Firma angajată de administratorul drumului a trasat șoseaua cu linie continuă, lucru care îi nemulțumește pe locatarii blocului.

Iată de ce!

„Suntem nevoiți, în caz că venim dinspre Vernești să încălcăm linia continuă și, implicit, regulile de circulație pentru a intra cu mașina în curtea blocului. Sau, să mergem un kilometru înspre Buzău, unde e linie discontinuă, și să facem o manevră extrem de periculoasă, în condițiile în care se circulă din ambele sensuri cu mare viteză, pentru a întoarce. Doamne ferește de vreun accident, în ambele situații. Întrebăm și noi, de ce, dacă ieri era linie discontinuă și era bine, s-a decis să se facă linie continuă ? Șoferul de pe mașina de gunoi de la Vernești n-a mai oprit astăzi să ia gunoiul de la blocul nostru din acest motiv” ne-a sesizat un locatar.

Răspunsul ni l-a dat Leon Velicu, șeful Secției Drumuri Naționale Buzău:

„Nu știu cum a fost până acum, dar în scripte pe segmentul respectiv figurează linie continuă. Și așa s-a trasat. A fost mai demult linie discontinuă, când zona respectivă era în extravilan. În timp, pe cele două laturi ale drumului s-au deschis diverse firme cu ieșire la șosea. Când li s-a dat aprobare, atunci s-a schimbat și natura marcajului. Pentru că se circula cu viteză, s-a decis, pentru evitarea accidentelor, ca marcajul să fie cu linie continuă. Între timp, intravilanul comunei Vernești s-a extins și a cuprins și această zonă. Locatarilor de la blocul respectiv le sugerez să facă o sesizare direct la CNAIR, cu o listă de semnături atașată, și nu cred că vor fi probleme. Se va aproba ca pe câțiva metri să existe linie discontinuă pentru accesul la bloc”.

Citește și articolul: Buzoienii se vor întâlni săptămâna viitoare cu… Buzi!

Așadar, când zona respectivă era în extravilan și ar fi trebuit linie continuă, marcajul a fost discontinuu, iar acum, când zona a intrat în intravilan (cu viteză maximă admisă 50 Km/h) și marcajul ar trebui să fie discontinuu, s-a trasat linie continuă.

Ca la noi, la nimeni!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.