A condus armata de la Buzău, acum va conduce o lună România!

Trei ani a fost generalul Nicolae Ciucă comandantul armatei de la Buzău (2011-2014).

Generalul cu patru stele, alături de ÎPS Ciprian la biserica de lemn de pe Bd. Mareșal Averescu

Acum, fostul comandant al Diviziei 2 Getica Buzău a fost numit premier interimar.

Carieră general Nicolae Ciucă

Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (sau Scorpionii Roşii) pe care l-a condus în Afganistan şi apoi în Irak. Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele româneşti au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătalie la care soldaţii români au fost combatanţi activi după al doilea război mondial.

Nicolae Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj.

A terminat Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985 şi apoi a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988.

Între 1998-2001 a fost şef de stat major la Batalionul 26 Infanterie.

A fost comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare şi instrucţie, pentru ca în 1993 să ajungă ofiţer de stat major în biroul operaţii. 

În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă.

La 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă, iar din ianuarie 2011 a fost numit comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica cu sediul la Buzău.

La 9 mai 2013 a fost înaintat la gradul de general-maior. De la Buzău a ajuns în ianuarie 2014 comandant al Statului Major al Forțelor Terestre, iar în octombrie 2014 a devenit locţiitor al şefului Statului Major General.

General-locotenentul cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă a fost numit în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015, prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

În noiembrie 2019 a fost numit ministru al Apărării în Guvernul Orban, iar peste câteva săptămâni va fi votat în Parlament, după cum susține presa centrală, noul prim-ministru al României.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „A condus armata de la Buzău, acum va conduce o lună România!

 • Dacă nu ar fi „la secret” multe lucrări de doctorat cu epoleți ar fi anulate pe motiv de plagiat… După cum merg lucrurile în sistem, probabil că nea Kașchetă nu a pus o virgulă în lucrarea respectivă…
  Cât despre „bătălia” de la Nasiryah, Irak….mai ușor cu pianul pe scări, nu de alta dar au mai trecut și alții pe acolo….
  Singurul merit cu adevărat de necontestat este că s-a dovedit a fi clientul anului pentru marile companii producătoare de armament din US (deși , pe anumite domenii, mai produc și alții armament performant). De aici și protecția politică și în curând ( 15 Dec) primirea unei înalte distincții Us ( Medalia pt Merit)

 • Un om cumpatat,calculat,care nu „se repede cu capul inainte” sau ca „Ieremia cu oistea in gard”,dar care creeaza impresia de teama si ezitare in fata greutatilor sau a masurilor imedate ce trebuie luate la un moment dat.Probabil ca este si el unul din caruta de generali ai Armatei,ce si-a bazat in buna parte ascensiunea in ierarhia militara si pe pile,relatii,slugareala -ploconeala…politica.Nu cred ca va fi viitorul Prim-ministru al Romaniei, functia si responsabilitatile fiind „o caciula prea mare” pentru el.Iar ca un element de curiozitate,ar trebui intrebat ce a facut pentru militarii atat de umiliti si batjocoriti pana acum de politicieni. Zice si face doar ce i se ordona politic,iar asta nu il califica ca (scuzati cacofonia!) pe un viitor Premier.Pare un om de genul „ficusul de la Cotroceni” si poate si asta a cantarit in desemnarea sa ca Premier interimar,deocamdata.Putintica rabdare si „om vedea”.

 • Va conduce pe ‘racu! Va fi sluga si marioneta ranjitului.
  Daca se vor strica treburile si se vor face de ras cu Guvernul Interimar al Meu, va primi un sut in fund ca si predecesorul lui devenit celebru cu: ,,Ciiiineeee tace si faceeeee”. Muica, ce valoare democratica kaki a pus Iohannis la Cotroceni!

 • E posibil sa primeasca apelativul „Ficusul de la Palatul Victoria ” !

 • Se pare ca este pe cale sa-i faca mare concurenta Kukuvelei Vopsite la medalii primite din partea ambasadei SUA, ptr serviciu credincios la incheiat contracte babane de armament.
  In $ We Trust!

 • Spre deosebire de tine, tov Leo Tz, mare șobolan roșu, care de 60 de ani te închini la rubla rusească….
  :)))

 • … e plin RRomânistan-ul de generali pe timp de pace… probabil are multe „succesuri” la lada cu nisip…
  … dar dacă a fost și prin ‘fganistan, clar, e bun de prim-ministru, că doar mare diferență între Pakistan și RRomânistan… și pe acolo tot triburi de talibani, doar că la noi le zice „partide”…

 • Atentie d-le Kakawaci, dai cam demult rateuri. Ti-a sarit avansul, ai ramas intr-o bujie, ti s-a infundat esapamentul, sau se apropie termenul de dus la dezmembrari?

 • Astea-s glume de autobaza, importate de Leo din vremurile bbuuuunnneeee, cand fugeau toti din tara de bbuuuuuunnnneeee ce erau :))))

 • ,,Toti” aceea care fugeau inainte de 1989 erau cativa. Ii numarai pe degete, ptr ca Romania nu era sat fara caini ca acum sa vina si sa plece cine are pofta.
  Nu fugeau cu milioanele ca dupa 1989 de bunastarea pe care ne-a adus-o epoca de aur capitalista dupa 1989. Pai inainte de 1989 era somajul de acum? Era pustiul industrial ca acum?
  In locul tau asa tacea dracului din taste , ca sa nu ma fac de ras in continuare si as pupa in fund cu mai putzin entuziasm sistemul capitalist actual, ca sa nu devin complet penibil.
  Acum este sistemul favorabil hotilor, escrocilor si nulitatilor de toate culorile si speciile. De aceea il iubesti si il slavesti tu atat de infocat.
  Bineinteles ca tu esti fericit ca acelea cateva firme straine, pe post de oaze in pustiu, ne platesc cativa pitaci ca impozite, iar noi ii primim cu stoicism ca nu cumva strainezii sa se supere, sa plece si sa ne lase cu ochi-n ploaie. Mare economist galben mai esti matale!……[Leo]

 • Singurul argument de necontestat în ceea ce privește stoparea exodului spre vest înainte de 89′ era reprezentat de AKM-urile grănicerilor nicidecum de nivelul de trai ridicat, așa cum pretinde odiosul bolșevic, mare privilegiat al Epocii de Aur, inegalabilul tov Leo Tz….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.