A doua lucrare importantă de transformare a Buzăului inițiată de Toma

E a doua lucrare edilitară importantă inițiată de primarul Toma, după înființarea Căii Eroilor.

Mâine vor începe lucrările pentru scoaterea la suprafață a canalului Iazului Morilor și înființarea în Micro III a Parcului Iazul Morilor.

Proprietarii de autoturisme vor fi mâine rugați de Poliția Locală să își mute mașinile din parcare.

Zona fi apoi împrejmuită, iar muncitorii vor începe să-și aducă aici utilajele și materialele.

În viitorul parc se vor amenaja două lacuri, spații verzi, un ponton – căsuță (pe primul lac), un pod (pe al doilea lac) și alei pietonale. Va fi și o parcare înspre Kaufland.

Lucrarea va fi realizată în termen scurt. Firma care va executa lucrarea, Troia Construct, e una serioasă și profesionistă (a refăcut în termen scurt Podul de la Marghiloman)

Riveranii sunt împărțiți în privința realizării acestui proiect.

Proprietarii de autoturisme sunt îngrijorați că nu vor mai avea unde să-și parcheze mașinile. Sunt ceva temeri și că noul luciu de apă va înmulți numărul țânțarilor din cartier.

Pe de altă parte, unii dintre locatarii din Micro III sunt bucuroși că în vecinătate se va amenaja un parc așa frumos.

C-tin Toma: „Realizarea Parcului Iazul Morilor va aduce mai multe avantaje orașului. Și din punct de vedere economic, și al mediului, și turistic, dar și al recuperării istoriei Buzăului. Orașul Buzău s-a dezvoltat în jurul canalului Iazul Morilor, mare păcat că în loc să fie dezvoltat, în trecut, a fost îngropat”.

Iazul Morilor pornește de la Cândeșți (din canalul energetic) iar lângă Galleria Mall (vezi foto mai sus) a fost ascuns în subteran și circulă prin conducte
loading...

9 comentarii la „A doua lucrare importantă de transformare a Buzăului inițiată de Toma

 • Promenada trebuie pe malul Buzăului nu pe o canalizare… Cand construiesc ,,vesticii,, un mall mai întâi se ocupă de parcare din bun simț pentru oameni. Aici dispare parcarea si se face promenadă. Au toti locuitorii din Micro 3, din Dorobanți din orice cartier o parcare garantată per apartament la un pret modic de 100 lei pe an? Hai 200.
  Al doilea loc poate sa il vândă primăria si pe 5mii sau 50 de mii de lei noi ca duduia se plateste. O mașină la un apartament e o necesitate nu lux. Apoi spațiu pentru noi locuri de promenadă. Dar nici macar un loc de parcare?
  Ne luăm toti trotinete? Si daca vrem sa plecam in afara localității ce facem, asteptam trei zile sa facem un tren la Deva sau la Alba Iulia sau Bistrița sau Baia Mare ca doar nu mergem toti doar cu Transbuzul aici la 20 de km.

 • O sa parcam la toma in curte. Dupa calea erorilor, urmatoarea mare realizare e un lac imputit, promenada la frasinet, ca mult aer curat aici, se stie ca masinile circula putin aici, locatarii nu parcheaza aici, ci la toma in curte, si pe urma vin pe jos acasa. Si bineinteles, marele pustiu de bine e facut cu, cine altcineva, decat troia. Cum de toate lucrarile in acest oras rosu sunt castigate de eceasta firma? Cum de cand e asta primar nu mai exista alta firma? Auzi, marea transformare a buzaului sunt doua promenade la iesire din oras, la margine de drumuri aglomerate, ci nu vreo doua fabrici si uzine, nu drumuri si parcari asfaltate, nu spitale si scoli nou construite, nu apa ieftina si desfiintarea comunitarilor. Chelului ii trebuie cutie de margaritar. O sa il mai voteze doar stalinistii lui.

 • Va fi o rampa de gunoaie a celor de pe str.Orizontului,aduse de apa….

 • Buzăul, acest Taj Mahal al României, unde sublimul inocenței se îmbină armonios cu meschinătatea si interesul manifest, unde frumosul se confunda cu mundanul si invers si unde banalitatea se împletește indisolubil cu lipsa acesteia. Mărire ție formă fără fond! Slavă ție celui care, în aburii măririi, ridici statui și divizi cetăți! „Timeo Danaos et dona ferentes!”

 • sa vezi ce o sa pluteasca HENDELI 🙁
  🙁 🙁

 • Țara arde și baba se piaptănă….S-au rezolvat toate problemele din oraș si ne mai lipseau doua lacuri si multi tantari.Niste panselute parca lipsesc din peisaj. Bătaie de joc ! Apropos pe cand asfaltarea strazilor importante din oraș Transilvaniei..Horticolei.. hehe vine el septembrie.

 • Lucrarea va fi realizată în termen scurt. Firma care va executa lucrarea, Troia Construct, e una serioasă și profesionistă (a refăcut în termen scurt Podul de la Marghiloman)….pe bune ? Bă voi v-ati tâmpit, ați uitat că pentru 400 de metri de balustrade, un covor asfaltic și cimentuirea a doi stâlpi de susținere a podului au ținut podul blocat aproape un an și ceva….firmă serioasă nu ?

 • Dacă Toma asculta, Calea Eroilor avea două benzi pe sens, nu ca acum o bandă pe sens, ca odinioară când treceau mai multe căruțe. Orice oraș în dezvoltare are drumurile de intrare/ieșire de minim două benzi/sens.
  Troia Construct a câștigat și acest proiect.

 • Pt Sorin. Lucrarea a început în septembrie, iar în februarie a fost inaugurată. Din câte am înțeles la balustrade (o lună pierdută) s-a așteptat o soluție a proiectantului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.