A fost chemată și Poliția Locală. Cine are dreptate ?

Polemică într-o parcare cu plată gestionată de Urbis Serv.

Un cetățean și-a lăsat mașina în zona Pieței Centrale, dar a refuzat să plătească taxa de parcare dacă nu i se dă bon fiscal.

„Lasă-mă domnule cu chitanța asta. Mă duc acum la Dany Cris și cumpăr zece chitanțiere din astea. Vreau bon fiscal. ce garanție am eu că dumneata la sfârșitul programului nu arunci chitanțele astea la coș și rămâi cu banii. Sunteți obligați de lege să aveți aparat de marcat. Am văzut că și „nașul” pe tren are atârnată de gât aparatul ăla de emite bonuri fiscale. Dintr-alea trebuie să vă luați voi”, a reclamat cetățeanul.

Văzând că nu se înțelege cu clientul, taxatorul Urbis Serv a chemat în ajutor o patrulă a Poliței Locale.

„Nu e adevărat că nu vreau să plătesc. Uitați aici banii. Îi dau imediat ce mi se eliberează bonul fiscal”, le-a replicat buzoianul celor doi polițiști locali, precizându-le legea și articolul care ar prevedea obligația eliberării bonului fiscal.

Încurcați, agenții locali și taxatorul s-au retras cu coada între picioare și l-au lăsat pe cetățean fără să plătească.

Foto Opinia

„Dar nu e adevărat ce susține cetățeanul respectiv. Probabil că nici angajatul nostru, nici polițiștii locali chemați acolo, nu cunosc legea. În primul rând taxatorul nostru nu dă chitanță, ci un un bon cu valoare fixă. În al doilea rând, conform OG 28/1999, se precizează că parcările cu plată sunt exceptate de la obligația folosirii aparatelor de marcat electronice fiscale. Articolul 2, alineatul d. Noi, Urbis Serv, suntem societate comercială de stat, am fost controlați în numeroase rânduri atât de ANAF, cât și de Curtea de Conturi. Dacă n-am fi procedat regulamentar, vă dați seama că inspectorii veniți în control ne-ar fi atras atenția”, ne-a declarat Maria Lazăr, director economic Urbis Serv.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Primăria Buzău a trimis un greder. Ce a urmat apoi… CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „A fost chemată și Poliția Locală. Cine are dreptate ?

 • Dovada ca sunt prosti facuti gramada toti.
  I-a facut un taran cu gura mare pe toti.
  In Romania castiga prostul care are gura mai mare.

  Orice prost stie ca in lege sunt anumite activitati exceptate de la eliberarea de bon fiscal. Dar se pare ca exact aia care lucreaza si aplica legea nu cunosc legea.

 • Cucoană tare in gura bani luati pe parcări dar nu-s făcute regulamentar , mai exact sint cam micuțe și găsim mașina lovită sau atinsă cine dracu răspunde ca este lovită mașina cînd deschide usa la alta masina sa coboare jos, asta se întîmplă că ați ingustat spațiu de parcare să faceți mai multe parcări

 • Si care ar fi spatiul de parcare regulamentar, desteptule? Te rog sa-mi raspunzi pentru cazul in care clientul detine ori un Smart, ori un Megane ori un Ford F150! Cand nu sunt locuri de parcare libere, “nimeni nu face nimic pentru a crea mai multe locuri!”, dar toti carabusii se deplaseaza exclusiv cu masinile personale indiferent unde, asta intr-un oras cat un sat din SUA. Mi se pare si normal, ca doar autobuzele sunt pentru pensionari, nu cadreaza la statut.

 • Întreb și eu… cu acel bon cu valoare fixa eu pot participa la loteria bonurilor?
  Dacă se poate este bine dar dacă răspunsul este nu atunci cred ca mi se încalcă de participare la loterie.

 • Nu inteleg o treaba !Daca eu sant obligat sa dau bon fiscal ,numai ca schimb o baterie la o chiuveta, de ce parcarile din buzau sa fie scutite ?Unii sant mai cu mot ??Bine ,eu scriu asta din principiu ,ca nici eu nu dau bon decat din an in paste si numai daca trebuie.

 • Pentru ca e un obiect de activitate atipic.
  De exemplu si loteria e scutita de a emite bon fiscal. Biletul loto e considerat chitanta.
  Asa si la biletele de transport in comun, inclusiv cele private.
  Asa si tichetele de parcare.
  Si mai sunt exemple.

  Oricine cu IQ mai mare de 1 cunoaste astfel de lucruri, dar se pare ca doar angajatii Urbis si angajatii Politiei nu cunosc.
  Asa e cand te angajeaza de mila, pe pile si pe spaga… ai 0 competente la locul de munca, in schimb te pricepi sa lustruiesti fundurile sefilor de minune.

 • bukk daca tu nu emiti bon fiscal ar trebui ca oricine sa nu mai emita bon ca exemplu si hypermarketurile sa nu mai fie obligate sa faca asta, ca doar ele nu sunt mai proaste sa plateasca taxe si impozite, nu? Ele de ce nu pot incasa banii la negru si sa nu plateasca nimic ca taxe si impozite ca si tine?
  Stii ce e aia concurenta neloiala?

 • constantine vad ca-ti place sa pui problema in stilul pur rrrromanesc.Daca ala plateste tu de ce nu platesti ?Ptr ca eu n-am nici-o treaba cu hipermarcheturile ci cu cei din bransa mea care fac exact la fel…..dau bon numai daca trebuie.Eu castig 4-5000 de lei pe luna si nu milioane ca supermarcheturile.de unde sa dau bani si statului mafiot.?

 • Daca tu cu 5000 lei te vaiti, ala cu salariul minim ce sa mai zica? Si ala plateste toate taxele si impozitele.

  Am trait sa o aud si pe asta… pariu ca esti genul ala care apara infractorii pe motiv ca au furat mai putin decat altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.