A FOST ȘTIREA ANULUI TRECUT. S-A ANUNȚAT CHIAR LA ÎNCEPUTUL LUNII MARTIE! MOMENT DE COTITURĂ LA BUZĂU

Unii ar spune că n-a fost doar știrea anului la Buzău, ci a deceniului. Un moment de răscruce în administrația și politica locală.

Fix cu un an în urmă, s-a anunțat verdicul final în procesul lui C-tin Boșcodeală, primarul în funcție din 1996. Trei ani de condamnare, dar cu suspendare. Boșcodeală a răsuflat ușurat, după ce pe fond primise cinci, cu executare, iar procurorii DNA Ploiești cereau chiar majorarea pedepsei. La două zile după decizia judecătorilor, pe 3 martie, Boșcodeală a fost suspendat demis din funcția de primar printr-o decizie a Prefecturii. 

CONDAMNAT PENTRU BUNĂVOINȚA FAȚĂ DE TULPAN


Puțini știu chiar și azi pentru ce a fost condamnat, în principal, Boșcodeală. Pentru că a dat în folosință gratuită unei firme private (deținute la acel moment de Dan Tulpan – fostul președinte al Gloriei – și Gabriel Bodescu, actualul oficial FRF) o parte a peluzei stadionului Gloria, cea dinspre Crâng, și a terenului dimprejur.

În plus, bunăvoința primarului s-a manifestat obscur, iar hotărârarea sa nu a fost împărtășită Consiliului Local. Erori pe care acum Boșcodeală probabil le regretă enorm. Cariera sa administrativă și politică s-a terminat brusc, iar unii zic chiar definitiv. Frustrare uriașă pentru Boșcodeală care, fără decizia instanței, ar fi fost primar pe viață, ținând cont de faptul că era agreat de majoritatea buzoienilor.

EMOȚII MARI LEGATE DE AL DOILEA PROCES

De atunci, Boșcodeală s-a retras din viața publică și a avut apariții foarte rare în mass-media locală. S-a zvonit că se va angaja la Compania de Apă sau că se va muta la Constanța, unde deține o casă de vacanță, mai exact la Năvodari. Zvonurile s-au dovedit false, iar Boșcodeală se preocupă în principal cu cel de-al doilea proces al său, legat de terenul pe care s-a construit cartierul Orizont. O nouă condamnare riscă să fie cu executare, de aceea Boșcodeală își lucrează cu minuțiozitate apărarea.

De notat că procesul are deja trei ani, iar judecătorii sunt încă departe de a se apropia de un verdict, fie el și pe fond.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „A FOST ȘTIREA ANULUI TRECUT. S-A ANUNȚAT CHIAR LA ÎNCEPUTUL LUNII MARTIE! MOMENT DE COTITURĂ LA BUZĂU

  • Condamnarea cu suspendare într-o cauză minoră, ocolirea dosarelor Urbis, tergiversarea dosarelor Orizont ani și ani, ne sesizarea în escrocherii gen CET-Agrana-Ecogen-Ecogen term-Ram;Comp. de Apă, panseluța, arteziana, Cuza Vodă, Transbuz, marea asfaltare, Elcargid, Patinoar, mall-uri, etc.,etc., s-or fi făcut și se continuă, GRATIS ?, numai la schimb cu angajări, terenuri, spații, atribuiri de „lucrări”, altele, ? sau pe bani adevărați? Sau și și, combinate de câte N luate de câte K(k)?!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.