A fost ucis pe loc!


A fost găsit de către inspectorii DSV Buzău la verificarea portbagajului unui cetățean care venea din Ialomița la filtrul instituit la Padina.

Purcelușul a fost eutanasiat pe loc, decontaminat și apoi transportat la sediul DSV Buzău unde a fost incinerat.

Mai mult, proprietarul – un cetățean din Vălenii de Munte – a fost amendat cu 24 de milioane de lei vechi.

Inspectorii DSV Buzău fac eforturi disperate pentru a stopa răspândirea virusului pestei porcine în județul Buzău.

Transportul de porci în viu, de carne sau produse din carne de porc dinspre Ialomița și Brăila este interzis din cauza focarelor de pestă porcină.

Acesta nu a fost singurul caz. În filtrul instituit la Puiești a fost depistată o persoană din localitate care intenționa să transporte 70 de kg din carnea unui porc tăiat recent. Destinația era comuna Bălești, din jud. Vrancea.  Carnea a fost confiscată și transportată la DSV unde a fost incinerată. Proprietarul a fost sancționat cu avertisment.

„DSV Buzău informează că în filtrul instituit la Padina a fost oprit un bărbat din Vălenii de Munte (PH) care transporta din jud. Ialomița către domiciliu un porc viu fără documente de proveniență și elemente de identificare. Animalul a fost eutanasiat de către o echipă a DSVSA Buzău și, după decontaminare, a fost transportat și incinerat la sediul Direcției. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2400 lei, pentru “efectuarea transportului animalelor și al produselor de origine animală, al furajelor și altor mărfuri care pot constitui vectori ai unor boli transmisibile, declarabile și carantinabile”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată care e starea tânărului motociclist după accidentul teribil  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.