A fost ultimul lui drum prin orașul unde a trăit

Zgomot asurzitor de sirene pe Bd. Unirii din mun. Buzău în urmă cu câteva minute.

„Ce se întâmplă”, s-au întrebat miile de buzoieni care locuiesc pe principala arteră de circulație din oraș.

Când s-au uitat pe geam s-au dumirit și întristat totodată, iar unii vor fi vărsat și o lacrimă.

A fost ultimul drum prin orașul său al militarului buzoian ucis vinerea trecută în Afganistan. Pentru a atrage atenția concitadinilor asupra sacrificiului făcut de Ștefan Ciprian Polschi, șoferii celor două ambulanțe care au însoțit convoiul funerar au primit dispoziție să activeze alarmele. Vezi VIDEO mai jos.

Acum, trupul militarului buzoian a fost depus de biserica militară de pe Bd. mareșal Averescu. Slujba de prohod va începe la ora 11.00, iar în jurul orei 12.00 coșciugul va fi purtat pe brațe de militari către Cimitirul Eroilor.

Eroul buzoian va fi înmomântat cu onoruri militare, la ceremonie urmând să asiste generalul Nicolae Ciucă, șeful Marelui Stat Major, fost comandant între 2011 și 2014 al armatei de la Buzău, alături de alte oficialități locale.

Ștefan Ciprian Polschi este al cincilea militar buzoian care și-a găsit sfârșitul în Afganistan.

Fotografia sa a fost deja adăugată în panourile de pe Calea Eroilor

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „A fost ultimul lui drum prin orașul unde a trăit

  • Domnule reporter Tereacă. Acest bâlci ieftin cu sirenele pornite reprezintă mediocritatea în care ne scăldăm. Stim cu toții că în cazul unei persoane decedate oamenii care se deplasează în cadrul cortegiului funerar merg în liniște, se reculeg. Au poliția, armata, ambulanța proceduri să ducă mortul la groapă cu sistemele luminoase și acustice în funcțiune??? CIRC IEFTIN!!!

  • Cand pleci in misiuni de mentinere a paci si semnezi un contract ti se aduc la cunostinta si eventualele evenimente ce sunt posibile . Cei care semneaza de comun acord cu partile implicate de ce se numesc EROI? Au aparat cumva pamant romanesc ? Au aparat interesele financiare personale si interesele altora .Eu ai numesc MERCENARI. Chiar daca lupta sub steag romanesc si NATO.Ce a adus bun NATO romaniei?Suntem la cheremul Rusiei oricand vor acestia. Au venit americanii la DEVESELU si ce au facut ei acolo? Au incurajat traficul de minori si prostitutia. HALAL PROTECTIE ROMANIEI. Roamnii sunt carne de tun ,pacat ca sunt bagati la innaintare pe atat de putini bani.Stiti cumva cat costa un soldat american ???? Stiti cumva ca America trimit in cele mai grele misiuni detinuti care accepta sa lupte pt libertate? Asta e america ,asta e nato.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.