A început asfaltarea celor cinci parcări din cartierul Obor. Urmează, zilele următoare Ciochinescu și Ciucurete. Toma: „Ăsta e doar începutul!”

„Nu eu sunt vinovat pentru starea proastă a drumurilor și trotuarelor din Buzău. Cei care caută vinovați ar trebui să se uite puțin în trecut. O să vedeți, Toma va fi primarul care va turna cel mai mult asfalt în Buzău”, a spus edilul-șef.

Cartierul Obor se modernizează

De vineri s-a început, iar astăzi s-a continuat asfaltarea parcărilor din cartierul Obor. Deja două vor fi gata de azi, iar celelalte trei zilele următoare. Până în această vară riveranii își parcau mașinile pe pâmânt, care se transforma în noroi atunci când ploua.

În cartier se vor amenaja în următoarea lună trei platforme de gunoi îngropate, iar până la sfârșitul anului două noi locuri de joacă. Vor fi primenite și spațiile verzi, astfel că la final, locuitorii din zonă vor fi privilegiați față de cei din alte cartiere.

Parcările vor fi trasate corespunzător, existând speranța că vor rămâne locuri libere ce vor putea fi folosite de angajații din poliție care lucrează la sediul de pe str. Chiristigii.

Urmează străzile Ciochinescu și Ciucurete

Ciochinescu și Ciucurete – petic lângă petic

După terminarea cartierului Obor, asfaltatorii de la Urbis Serv se vor muta pe Ciochinescu și Ciucurete, străzi care fac legătura între Spiru Haret și Bd. Unirii. Aceste străzi n-au fost asfaltate cap-coadă decât o dată, atunci când s-a înființat cartierul. Recent, strada Ciochinescu a devenit la rându-i cu sens unic, în încercarea de a se evita ambuteiajele din zonă. 

Program intens pentru Urbis Serv până la venirea iernii

Strada Bazalt – neasfaltată niciodată în ciuda importanței

După Ciochinescu și Ciucurete, va urma cel mai probabil strada Bazalt. De asemenea, asfaltatorii de la Urbis Serv mai au în program până la venirea sezonului rece și șapte străzi de pământ: 

Str. Izvor, Str. Rahovei (între str. Primăverii și str. Dorobanți), Intrarea Pescăruș, Aleea Luncii, Fundătura Viilor, Aleea Pajurei și Intrarea Plaiului.


În zilele următoare vor fi anunțați câștigătorii licitațiilor pentru restul de 43 de străzi de pământ, împărțite în câte cinci loturi. Și aceste străzi vor fi asfaltate până la sfârșitul anului. Din 2018, se va intra în cele 118 străzi din oraș care vor fi asfaltate integral și nu peticite. Pentru finanțare, Primăria se va împrumuta de la bănci și de la populație prin emiterea de obligațiuni municipale. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.