A început construcția parcului. Vezi aici UNDE + FOTO

Orașul Buzău va avea peste câteva luni un nou parc.

Banii, aproximativ 4 milioane de euro, îi dă Uniunea Europeană.

Primăria Buzău a convins U.E. să finanțeze transformarea unei zone de teren alterate (unde creșteau bălării și se aruncau gunoaie) într-o frumusețe de parc.

1) Așa era
2) Așa e acum, după curățarea locului
3) Cam așa va fi la final. Spații cu gazon și flori, alei, locuri de joacă pentru copii etc.

Noul parc se construiește acum între ștrand și digul râului Buzău.

Se va întinde pe șapte hectare și face parte dintr-un plan mai vast de punere în valoare a întregii zone din vecinătatea digului râului Buzău.

Municipalitatea are în plan să construiască aici o nouă Sală a Sporturilor de 5 mii de locuri cu patinoar la subsol, dar și să planteze o pădure de-a lungul râului Buzău (care să protejeze orașul de praful adus de vânt).

Noul parc va veni și în ajutorul Parcului Tineretului – care în zilele de weekend din timpul verii devine adesea neîncăpător.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „A început construcția parcului. Vezi aici UNDE + FOTO

  • Dacă tot veni vorba de zona digului râului Buzău, poate cineva din Primărie ne va spune și DATA exactă când se va planta pădurea forestieră protectoare de praf, poluare și producătoare de oxigen ?! Poate că începerea amenajării viitorului parc va coincide și cu pădurea amintită căci tot se va face șantier și provoca oarece disconfort…

    Răspunde
  • Mutati SPALATORIA AUTO,SERVICe-UL AUTO de pe STR FRASINET ce produce poluare cu detergenti chimic . baltoaca permanenta pe trotoare, aglomeratie in plus in circulatia stradala . zgomot , praf ….. in Focsani consilierii locali au votat ca toate at auto, spalatoriile sa fie scoase in afara orasului . Toate aceste ateliere auto fac nota dicordanta cu parcul IAZUL MORII de pe FRASINET . Analizati propunerea noastra .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.