A început festivalul. Dacă nu vă plac plăcintele, există și sarmale


„Vă așteptăm să gustați din delicioasele plăcinte de dovleac și sarmale de dovleac, gătite la fața locului de producători locali. Pe lângă dovleac puteți savura și cârnați de Pleșcoi și de casă, bulz de mămăligă, pastramă, must și cozonaci. Toate la Zilele Dovleacului”.

Acesta e îndemnul producătorilor locali, care vor să clădească la Poșta Câlnău brandul numit „Zilele Dovleacului”.

Inițiativei i s-au alăturat Primăria Poșta Câlnău și Consiliul Județean Buzău.

„E o idee excelentă, ne-am alăturat cu bucurie și în acest an, prin acest festival se promovează județul Buzău. Pe lângă delicioasele plăcinte de dovleac și a sarmalelor, la târg se vor putea admira și, eventual, cumpăra și creațiile meșterilor populari buzoieni. Îi invit pe buzoieni să meargă măcar într-o zi, împreună cu copiii. Garantez că vor sta mai mult de o oră și că vor pleca mulțumiți”, a anunțat azi șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu.


„Ne așteptăm la peste zece mii de vizitatori. Adică la o participare superioară primelor trei ediții. Avantajul este că mulți din cei care trec pe Dn2E85 se vor opri. Unii pentru că au mai fost și le-a plăcut, alții din curiozitate”, ne-a declarat Sorin Munteanu, primarul comunei Poșta Câlnău.

Vor fi spectacole de muzică populară vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 15.00.

Festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce se întâmplă cu camerele de rovignetă de pe podul de la Mărăcineni  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

Un comentariu la „A început festivalul. Dacă nu vă plac plăcintele, există și sarmale

  • Or fi necesare, n-or fi ? aceste zile sau festivaluri ale comunelor ? Se consumă bani din bugetul local sau din alte surse ? Probabil că sunt benefice pentru cei care vor să mai … ” socializeze ” înafara televizorului sau pe la … poartă … Cineva susține că asemenea ” reprezentații ” cu iz popular se desfășurau după un calendar bine pus la punct, în regimul ceaușist sub egida … ” Cântării României ” ! Timpul trece – obiceiurile rămân …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.