A început montarea dalelor și pe Unirii Sud

Muncitorii firmelor subcontractate de Strabag au început azi montarea dalelor și pe Unirii Sud, dinspre Bariera Ploiești înspre centru.

De-a lungul Bd. Unirii Sud s-au înșirat paleții cu dale pentru trotuare
Montarea de dale pe trotuare și realizarea pistelor de biciclete e marele câștig al proiectului cu fonduri europene de modernizare a Bd. Unirii

În zonele de pe Bd. Unirii unde nu se vor pune dale în viitorul imediat, muncitorii d ela Strabag au împrăștiat azi criblură de asfalt frezat pentru ca pietonii să nu mai pășească prin noroi (vezi foto mai jos).

Deși termenul din scripte pentru finalizarea lucrărilor pe Bd. Unirii e decembrie 2022, planul șefilor de la Strabag Buzău e să termine cu șase luni mai devreme, în iunie 2022.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „A început montarea dalelor și pe Unirii Sud

 • Păcat că băieții lui Pitiș se grăbesc și ies diferențe și mai mari de-un centimetru între dale învecinate !

  Eram unul dintre contestatarii vehemenți ai celor care prevedeau că le vor clanțăni dinții în gură tuturor celor care vor folosi roți pe acel pavaj, întrucât trebuia să iasă perfect dar…..au avut dreptate.

  Păcat este și că, in Romania, pavajul încă se pune pe nisip, asta fiind una dintre cauzele diferențelor de nivel…

 • A inceput montarea dalelor in Unirii Sud, ce bucurie !
  Asta pentru ca in Unirii Nord, s-au terminat toate lucrarile !
  Domnule Tereaca, v-am invitat acum o saptamana sa vedeti cum arata trotuarele din Unirii Nord, colt cu str. Prutului, sa vedeti cum arata o lucrare abandonata de mai bine de o luna de zile, dar v-ati facut ca ploua (a si plouat consistent de atunci facand un calvar traversarea strazii Prutului), ba mai mult nici nu mi-ati publicat comentariul facut atunci, in care il acuzam pe primar ca incepe multe lucrari si nu termina niciuna.
  Banuiesc ca nu veti publica nici acest comentariu, considerand ca discreditez personalitatea primarului, dar va rog foarte mult sa va interesati la forurile competente, de ce s-a abandonat montarea dalelor in Unirii nord si cand se preconizeaza finalizarea lucrarii.
  Astept cu nerabdare raspunsul dvs. !

 • Răspuns pt un simplu cetățean. O să mă interesez vizavi de solicitarea dvs. În altă ordine de idei, afirmația dvs. că „primarul începe multe lucrări, dar nu termină niciuna”, e una răutăcioasă. Toate lucrările începute au fost terminate. Câteva exemple: montarea de centrale termice la toate școlile și liceele din Buzău, modernizarea stadionului de atletism, Calea Eroilor, podurile de la Metalurgica și Marghiloman, asfaltarea tuturor străzilor de pământ din Buzău și reasfaltarea altor zeci de străzi și trotuare din oraș etc. E drept, mai sunt câteva lucrări în execuție, dar una singură e, să zicem, întârziată, noul sediu al primăriei de la Bazar (lucrare ce a necesitat reproiectarea din pricina pandemiei).

 • Bătaie de joc, au montat dale in dreptul Aqua Max iar ploaia le-a luat cu totul. Cum va permiteți să faceți asemenea lucrări de mântuială ?
  Este stingător la cer. Cum sa montezi așa ceva într-o zonă cu clima temperată. In 5 ani va fi dezastru.

 • Răspuns pt dna Mirela. Lucrarea nu e gata. Iar pe calea Eroilor sunt dale de 3 ani și nu e nicio problemă.

 • Nu stiu cum se procedeaza, dar v-as invita sa facem o lista de pariuri pe care sa o deschidem… sa zicem peste 2-3 ani. Vazand calitatea dalelor (poroase si lipsite de densitate) si tehnologia de pozare (direct pe pat de nisip, fara niciun liant, fara izolatie, nimic de genul), eu as paria ca, dupa 2-3 cicluri de inghet / dezghet, vom circula prin praf… pentru ca dalele astea vor fi praf! Cam ca in zona McDonald.
  Ii invit si pe postacii dlui Toma sa parieze. Dar asa, decent, sportiv, cu fair play. Il includ aici si pe dl Catalin, a carui placere de sezon se pare ca este nu doar apararea orbeasca dlui Toma, ci, in lipsa produselor de iarna de pe piata, muscatul…

 • Lucrarea nu e gata, e în teste. :)))) Faza pe aluviuni, să mă suzați de glumă!

 • Mulțumesc pentru răspuns, sa înțeleg că lucrarea nu este finalizată?! atunci de ce nu este semnalizata corespunzător? Este normal sa îți rupi picioarele printre aceste dale? Dumneavoastră ați mers in acea zona pe timpul nopții? Daca îmi rup piciorul sau mai rău mă împiedic și rămân lată acolo, cine răspunde? Orice lucrare se semnalizează corespunzator. De ce incepi o lucrare din toate părțile și apoi o lași neterminata, așa este normal? In acea zona Orizont -Aquamax totul este lăsat de izbeliște de mai bine de o lună. Cum vreți să ajung acasă? In zbor ?

 • Evident ca lucrarile nu sunt gata dar dalele sunt foarte prost montate si in Unirii Sud, nu sunt asezate la nivel, există santuri intre randuri etc. Sau sa intelegem ca la primavara dalele vor fi scoase si rearanjate pe tot bulevardul?

 • Foarte prost montate în Unirii Nord. Păi veniți la Carrefour să vedeți ( vis -a -vis de Decathlon ) diferență de nivel, margini nefinisate , lăsat nisip pe la capete . Dincolo, pe la Optimar, lângă stația autobuzului 2 plângi cu vorbe ,la fel și pe partea cealaltă a străzii. Trebuie să mergi cu ghete și la vară că să nu-ți scrântești vreun picior.

 • Românul este nemulțumit de cand s-a nascut si este atotstiutor de tot ce este pe aceasta planeta de cand se naste. Mai nou sunt cunoscători pe aici care zic ca dalele acelea vor deveni praf. Foarte interesant! :)) Practic acel român de mai sus stie din ce este compusa acea pavelă. Știți ce trebuia să faca primarul, sa va lase asa si sa circulati pe acele poteci lasate mostenire de Bosco, asta trebuia sa vă faca. Sunteti nemulțumiți de faptul ca nu va face strazile. Aveti răbdare, omul acesta face treaba, este un primar care munceste sa va îmbunătățească viața in acest oras. Nu sunt fan Toma, dar ma repet inca o data, trebuie sa fii fudul si prost sa nu vezi ca acest primar vrea sa faca ceva. Va face toate strazile din Buzau. Sunt lucrari terminate de acest primar, nu mai spuneti asemenea afirmatii.

 • Nici Transilvaniei nu e gata!!!!!!!

 • E un mincinos cand zice ca merge mult pe jos daca pune dale pe trotuare. Daca ar merge pe jos, ar vedea cum arata trotuarele cu dale. Adevarul este ca e mai ieftin pentru firmele care sug bani publici sa puna dale, necesita utilaje mai putine, manopera poate fi facuta de orice betiv cu 4 clase, insa ne rupem noi pantofii in ele apoi. Dalele sunt pentru parcuri si zone turistice de fite, unde se plimba lumea seara la terase. Unde te duci grabit la serviciu nu merge asa ceva.

 • Din pacate „username” n-ai dreptate. Ar fi fost mai simplu si mai putin costisitor sa se toarne asfalt. Adevarul este ca lucrarile sunt de proasta calitate, multe dale care „joaca” si imbinari neaspectuase! Nici gurile de canal si alte lucrari subterane sau scarile nu sunt finisate, poate nu vor ramane asa!!!

 • Pentru Klaxxy
  Eu in locul tau nu as paria că peste 2-3 ani. Dalele puse pe Calea Eroilor rezista încă.
  Sunt prea mulți specialiști în construcții pe pagina asta.

 • Sa vazi prosperitate pe magazinele de incaltaminte … La cum se vor uza talpile incaltamintelor pe aceste veritabile pietre de polizor …

 • @Klaxxy:

  Citez:
  „Vazand calitatea dalelor (poroase si lipsite de densitate) si tehnologia de pozare (direct pe pat de nisip, fara niciun liant, fara izolatie, nimic de genul), eu as paria ca, dupa 2-3 cicluri de inghet / dezghet, vom circula prin praf… pentru ca dalele astea vor fi praf!”

  TU te auzi ce spui ?!
  Intreb pentru un prieten…

 • in fotografia 5 pare ca apa balteste – in mod normal aceasta ar trebui sa fie drenata ‘by design’ (spre spatiul verde? ) astfel incat sa nu se ajunga la situatia aia … dar la noi merge si asa … cand o sa vina inghetul o sa inceapa distractia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.