A început reabilitarea blocurilor turn din centrul Buzăului

Veste bună pentru estetica centrului Buzăului.

De câteva zile a început reabilitarea termică a celor trei blocuri turn 3A și 3B din spatele hotelului Pietroasa (și fața Școlii nr. 5).

60% din bani vin de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, iar 40% pune Primăria Buzău.

Din acești 40%, plătiți de municipalitate constructorului, proprietarii vor trebui să restituie în jur de 20% (deci 9% din total, plătibili în rate pe parcursul a cinci ani).

O afacere excelentă pentru locatari care se aleg și cu un lift nou, plătit ca și cum ar face doar o reparație la cel vechi.

În acedeași etapă (a doua) în mun. Buzău se mai fac alte cinci blocuri.

Blocurile 19 A, B, F și G de pe Bd. Unirii – colț cu Transilvaniei

Bloc 1 Integral (vizavi de Drăgaică)

În prima etapă, anul trecut și începutul lui 2020, în Buzău s-au mai reabilitat cele trei blocuri C2 din Micro III (vezi foto mai jos), blocul C5 tot din Micro III (lângă Șc. nr. 11), 12E de pe Bd. Unirii (vizavi de Banca Transilvania), plus două blocuri muncitorești de la Gerom (Aleea Industriilor) și de la Sârmă (str. D. Filipescu).

Cele trei blocuri C2 din Micro III – după reabilitarea termică

Municipalitatea Buzău are în pregătire și etapa a treia – cu și mai multe blocuri care vor fi reabilitate cu fonduri europene și guvernamentale

loading...

6 comentarii la „A început reabilitarea blocurilor turn din centrul Buzăului

 • Corecție: numai 3A și 3B. La blocul 3C se pare că locatarii nu s-au convins de beneficiile proiectului…și nu au depus documentația.
  Reporterul este rugat să se documenteze temeinic înainte de publicarea materialelor…

  Răspunde
 • Dealu Mare ,fratilor ,ca se vedeca naiba la intrareain oras!Pacat de imprejurimi!

  Răspunde
 • Deși locuiesc în zona total opusă, cred că blocul Dealu Mare la intrarea dinspre Focșani ar trebui reabilitat CU PRIORITATE, întrucât ar putea deveni o emblemă a Buzăului ! Nu-i mare lucru, numai să se vrea …

  Răspunde
 • Pt Raul / Cuza Vodă: Asociația de proprietari de la blocul „Dealu Mare” trebuie să depună la primărie o documentație însoțită de tabel nominal cu semnături din partea TUTUROR locatarilor. Chiar cu câteva luni în urmă oficiali ai primăriei aproape că implorau asociațiile de proprietari din municipiu să aplice pentru acest proiect…numai că…pe principiul „muieți-s posmagii”…din dezinteres, comoditate sau din cauza opoziției unui număr limitat de locatari, numărul de solicitări a fost sub așteptări. Cu siguranță că întregul oraș merită să participe la acest program, nu numai un bloc anume, însă primul pas trebuie făcut de către asociațiile de proprietari.

  Răspunde
 • Stiu sigur ca Primarul TOMA a vrut sa reabiliteze blocul DEALUL MARE si OLIMPIC , insa nu au fost de acord proprietarii din aceste blocuri . Si asa s-au prioritizat alte blocuri pentru etapa treia ! Bine punctat mai sus , ” muieti sint posmagii ? ” . Adica dupa ce ca se finanteaza cu fonduri nerambursabile reabilitarea , ceea ce vor plati in final proprietarii fiind o nimica toata , cit de ” gospodar ” sa fii sa nu fii de acord ?

  Ca exemplu la blocul de nefamilisti GEROM au de plata intre 1.800 – 2.100 lei de garsoniera. Totul in 5 rate anuale egale, fara dobinda !

  Răspunde
 • Dacă la o garsonieră se plătește 2000 lei la un ap.cu 2 camere sigur va fi 5000lei ,nea toma a dat jos izolatia tatălui meu pusa de 5 ani ,izolatia de 10 cm ce a pus si el,doar ca pe Tata la costat 5000lei.Deci primare unde e reducerea.Si va dau si poze si dovezi cu bătaia de joc nu doar de la 19A 19B Si 19H

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.