A apărut un râu subteran! Bolovani aduși la suprafață!

Ciudățenie întâmplată ieri – după ploaia torențială căzută peste Buzău – în zona podului de la Marghiloman.

De sub pod a început să curgă apă ca dintr-un izvor subteran. Și nu doar apă – pentru că din pricina debitului mare de sub rambleul podului au ieșit la suprafață și mai mulți bolovani.

Fiind pantă, apa din noul „râu” s-a scurs sub podul de la cale ferată. La o așa mare cantitate de apă sistemul de pompare de sub podul CFR n-a făcut față

De unde a apărut râul ?

O posibilă explicație e că sub pod s-ar afla și un rest, mai vechi, din canalizarea orașului.

„Noi știam că această canalizare nu mai e funcțională de mult. Dar e posibil ca ieri, din pricina volumului mare, apa să fi pătruns și pe aici și să-și fi făcut loc pe sub rambleul podului”, a precizat o sursă buzoienii.ro.

Astăzi (dacă nu cumva chiar la această oră) urmează ca angajați de la firma care a reabilitat podul și de la Compania de Apă să investigheze această speță.

Altă explicație ar fi că „râul” de sub podul Marghiloman era format tocmai din apa scoasă de sistemul de pompare de sub podul CFR de mai jos. Doar că această apă nu mai putea fi preluată de conducta de pe strada Horticolei (plină până la refuz cu apa colectată din oraș) și refula pe sub podul rutier.

Ghinion

Ghinion pentru muncitorii firmei de construcții care lucrau în aceste zile la înfrumusețarea podului de la Marghiloman. Acum în locul lucrărilor de estetică trebuie descoperită și eliminată problema râului subteran.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Un comentariu la „A apărut un râu subteran! Bolovani aduși la suprafață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.