A început să se asfalteze! Primele imagini

Veste bună pentru șoferii din Buzău.

A început, de ieri, să se toarne asfalt pe strada Transilvaniei.

Asta înseamnă că în câteva zile, dacă nu va ploua și muncitorii vor putea lucra neîntrerupt, se va deschide traficului jumătatea modernizată de stradă.

Apoi, muncitorii de la Strabag se vor muta pe cealaltă jumătate. În două-maximum trei luni toată strada va fi gata (cu fundație și trei straturi de asfalt!).

Și mai avansate sunt lucrările de pe Bd. Industriilor. Și aici peste câteva zile se va deschide traficul pe jumătatea modernizată a șoselei (vezi foto mai jos).

În ciuda cârcotașilor (unii dintre ei de înțeles, fiind implicați politic, iar alții nostalgici după favorurile de care beneficiau în epoca Boșcodeală) administrația Toma a reușit în câțiva ani să aducă orașul pe „linia de plutire” după dezastrul moștenit la nivelul infrastructurii (străzi și trotuare).

Anul viitor, dacă nu cumva chiar din 2021, Strabag va demara lucrările de modernizare inclusiv pe Bd. Unirii (carosabil, trotuare, pistă de biciclete, pistă dedicată transportului în comun). Toate cele trei mari artere, Unirii, Transilvaniie și Industriilor (18 mil. € investiție) se fac pe fonduri europene.

Cu marile artere rezolvate în bună măsură, municipalitatea va putea intra și mai mult pe străduțele din cartiere în anii următori.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „A început să se asfalteze! Primele imagini

 • Sper ca or sa dispara gurile alea de canal din mijlocul strazi lor…

 • „Fericiți cei săraci cu duhul” scrie într-o carte. Redacția are impresia că gândirea pe cont propriu a dispărut. Ești „cu noi” sau implicit „împotriva noastră” și motivat de reaua voință care amenință comunitatea. Nu există nimic altceva! Nu gândește nimeni cu capul lui. Ce părere proastă are Redacția despre cititori. Redacția este printre cei rari și aleși să dețină cuget propriu sau e doar întâmplător, fericit, binecuvântat și dezinteresat de partea bună a singurei baricade ( ideologice, materiale, spirituale, justițiare, etc … pentru că e doar una care ne separă în buni și cârcotași)? Așa au început toți marii vizionari ….

 • Ce a moștenit ca tot PSD e la putere aici de la revoluție pana în prezent? Tot aceeași sunt..nu s.a schimbat nimic…Toma..Boscodeala sun doar 2 nume…dar tot PSD și toți ceilalți ce erau înainte sunt și acum tot acolo..asa ca nu s.a schimbat nimic…ne prostiți!

 • Și fostul primar a fost bun că doar nu a fost ales (până nu a mai avut voie sa candideze) pentru că nu era bun. Și primarul actual e bun pentru că a fost ales de două ori. Acum, actualul primar ne spune că fostul primar nu a fost bun chiar dacă l-a susținut, a participat la ședințe unde s-a hotărât pentru comunitate (și dacă nu au hotărât bine, a tăcut), i-a angajat protejați la firma proprie (pentru că el dădea semaforul pe verde atunci), au fost împreună la petreceri mai extinse sau mai restrânse, prânzuri împreună (nu mai era loc de ei la prânz într-un loc în oraș că întârziai la muncă). Încurcate sunt căile Administrației PUBLICE Locale. E Zona Crepusculară combinat cu Game of Thrones. Scenariu demn de un serial cu multe sezoane. Oricum e bine că avem acum posibilitatea alegerii unui reper moral, a unui etalon. Care dintre EI să fie? Când expiră „penalizarea” fostului primar? Hai Buzău că poți! Doamne Ajută!

 • Draghe șofere, canalizarea n-a mutat-o nimeni! Tot acolo îi. Gurile urât mirositoare vor fi tot acolo, ca să facă bucșile muci, numai că o să fie rujate în stil austriac și de străini numai de bine! Nu-i poți atinge nici c-o floare!

 • Auras, nu te grăbi, te rog.

  stai să termine și mai vorbim după ce vedem cum se „vor împăca” benzile prioritare pentru transportul în comun, banda de biciclete și mașinile parcate..

  am un feeling ca va fi amuzant, pentru că proiectele nu au fost dezbătute în comunitate și foarte multă lume încă nu realizează ca va fi mult mai greu de găsit un loc de parcare

 • Auras ,nu era vorba sa se ,,ingroape” si cablurile pe Transilvaniei???Din poze rezulta ca nu-i asa!

 • Ce specie sint pomii plantati pe trotuare ?

 • Au mustrări de conștiință? Ăștia din garda veche,că ei sunt blocați veșnic în birourile primăriei . Pai daca ar face un singur om toate astea ,pe care îl lăudați ca pe Ceaușescu,de ce mai sunt plătiți în primărie atâția angajați? Că să mă mir eu,cred. Domnule,oamenii care sunt plătiți să facă astfel de proiecte fac treabă ,nu el …unicul… Pe ei nu ii menționează nimeni ca nu cumva sa se afle și să capete notorietate. Trist,așa era și cu Elena Ceaușescu,o academiciana cu patru clase. Alții munceau și alții își puneau laurii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.