A început testarea! Unii da, unii nu

În această dimineață a început testarea (cu teste rapide) a personalului medical din Spitalul Județean Buzău.

Testarea nu e obligatorie, unii dintre angajați fiind de acord să-și facă testul, alții nu.

Kit-urile de test au fost trimise pentru început în secțiile cele mai expuse: UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie, Terapie Intensivă și Chirurgie.

Emoții și, apoi, îngrijorare

Subiecților li se recoltează o picătură de sânge din deget, iar în 15 minute se află rezultatul, pozitiv sau negativ.

Emoții vor fi pentru angajații spitalului în cele 15 minute de așteptare, iar de apoi, în caz că testul rapid va anunța prezența coronavirusului vor începe îngrijorările.

Subiecții care vor ieși pozitiv (să sperăm că nu vor fi) vor trece imediat în izolare la Spitalul de Boli Infecțioase și li se vor preleva probe pentru testul „adevărat”, de la București, cu aparatul Real Time PCR.

Atenție, unii specialiști (în urma comparării rezultatelor) consideră că aceste teste rapide au o fiabilitate de doar 30% și au recomandat să se renunțe la ele și la cheltuirea inutilă a banilor.

UPDATE: Testele pentru toți cei peste 90 de angajați verificați în prima zi au indicat rezultate negative. CLICK AICI pentru detalii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „A început testarea! Unii da, unii nu

 • Aceste teste sunt o gluma bună, după ce au declarat englezii ca unele teste au venit deja infectate acum vreti sa distrugeți tot ce inseamna încredere si asa firavă in medic si sistem sanitar…o sa reușiți ptr ca sunteți sclavii banilor

 • Pai dnii Neagu si Toma parca ziceau, in urma cu vreo doua saptamani, ca AU CUMPARAT deja aparatul Real Time PCR. Ne-au aratat si poze. Unde-i adevarul? Au ramas doar cu PCR-ul?

 • Nu o sa iasă niciunul pozitiv, pentru că nu au voie, dacă se înțelege…
  Indiferent de rezultat, toate vor ieși negative

 • ATENTIE ,unii ,nu toti,dar majoritatea suntem dobitoci ,nu doar 30%. Din moment ce EXISTA DOAR ACESTE DOUA TIPURI DE TESTE IN INTREAGA LUME si care si-au dovedit eficienta prin imbinarea lor ,cine dracului ne credem noi sa punem la indoiala rezultatele lor ? China ,Coreea,Japonia au creat testele,le-au verificat,au obtinut rezultate si noi ne indoim de ele ? Daca erau made in USA sau UE era biness ?

 • Nu originea testelor e problema, ci faptul ca apar suspiciuni privind posibila lor infectare. Eu unul nu as avea curaj sa ma supun de buna voie unui astfel de test…

 • @ Io
  Hai sa ne gandim!…
  Testarea inseamna un bat din plastic cu capison de vata pe varf, asemanator cu cele existente acum pe piata ca “bete igienice pentru urechi”, cu care se ia o proba de saliva din gat, sau de secretii nazale. Atat! Unde este pericolul? Puteti veni dvs cu “batul” de acasa!…
  Saliva, sau secretia nazala sunt introduse in sistemul de testare, dar nu mai aveti contact cu ele. Atunci unde este pericolul? De unde teama dvs?
  Cat despre teama ca testerul sa fie contaminat… sa fim seriosi! Dvs stiti cum arata o fabrica de medicamente? Cate cazuri cunoasteti, in lume, de medicamente, sau dispozitive medicale omologate, contaminate? Astea sunt fake de propaganda!…

 • Nu mai ne mira nimic.Este adevarat, face bine la psihic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.