A început umplerea lacurilor

Sunt imagini din urmă cu câteva minute. A început umplerea celor două lacuri din noul parc – „Iazul Morilor” – din cartierul buzoian Micro III.

Proiectul „Iazul Morilor” a intrat în linie dreaptă. În două săptămâni va avea loc inaugurarea.

Ieri a ajuns la Buzău și moara care va fi învârtită de apa din canalul „Iazul Morilor”.

Primar C-tin Toma: „Parcul Iazul Morilor va avea dublu rol. Pe lângă relaxare și destindere, va contribui la recuperarea istoriei și crearea identității acestui oraș. Iazul Morilor a avut un rol important în dezvoltarea acestui oraș, canalul trecea prin mijlocul Buzăului, multe ateliere meșteșugărești funcționau datorită lui”

„Parcul Iazul Morilor” e un proiect comun Costel Vânătoru – Constantin Toma. Cercetătorul horticol a propus scoaterea la suprafață a Iazului Morilor, reporterul buzoienii.ro a publicat un articol, iar la idee a accesat imediat primarul.

Toma și Vânătoru au colaborat și la înființarea în Parcul Crâng a Băncii de Gene. Vânătoru a propus, Toma a cedat terenul din Crâng (unde funcționau serele și sediul Urbis Serv) și a bătut la poarta ministrului Agriculturii de atunci, Petre Daea. Așa a luat ființă Banca de Gene Buzău.

Citește și:

loading...

9 comentarii la „A început umplerea lacurilor

 • Păi si pe băltoacele astea două, se pot plimba oamenii cu bărcile, sau se acceptă si skyjet-uri?

 • Auras cel selectiv,in proiectul inițial figurau 3 lacuri….au ramas Luca si Matei.Cand a trecut Iazul Morilor “prin mijlocul Buzaului”?!!!!Va reda identitatea Buzaului………marete proiecte in folosul buzoienilor.Asa este cand exista idei putine ,lipsite de anvergura,dar fixe……

 • Ceva e prost gândit şi prost executat în acest proiect !
  1) Fac şi eu ca Gicu de mai sus, astea sunt mai mult nişte băltoace. Ce ,,promenadă” poţi face aici ??
  2) Ar fi fost mai estetic să se dea luciu de apă (şi nu parcare, căci suntem sătuli de grămezi de maşini la un loc) şi în partea cealaltă, dincolo de moară, înspre avion. Cu atât mai mult cu cât acolo locuiesc mult mai mulţi buzoieni, uitaţi-vă numai câte blocuri-turn sunt în partea aia !! Pe când privilegiul de a se bucura de priveliştea luciilor de apă o au doar cei de la blocurile de vizavi de biserica Sf. Ştefan (care sunt doar o mână de oameni), pe lângă buzoienii de pretutindeni care vor veni ocazional să vadă, curioşi, ce s-a făcut acolo şi cum e să te plimbi pe acolo. Deci VA FI O ÎNGRĂMĂDEALĂ DE LUME MAI MULT ÎN PARTEA AIA, tocmai din cauză că în partea astalaltă (înspre avion) nu s-a făcut luciu de apă cu alei, ci parcare (e utilă şi aia, într-adevăr, lipsa lor e una din marile probleme ale Buzăului, dar nu trebuia făcută fix acolo, lângă inedita moară… pentru că s-a dus naibii estetica locului şi va ieşi, aşa cum am spus, o ÎNGRĂMĂDEALĂ !!).
  3) Salvarea acestui proiect, pentru a nu se transforma într-un KITSCH de tot râsul, e musai extinderea sa pe cealaltă parte a străzii (pentru că aleea e destul de lată acolo, până la limita cu părculeţul de joacă al copiilor). Iar ultimul lucru care va mai rămâne de făcut în acest caz ar fi înfiinţarea unor căi de acces mai directe (un eventual pasaj subteran, cred că asta ar fi cea mai bună soluţie) între cele două arii despărţite de stradă.

 • Acelea sunt lacurile care vor scădea temperatura în zonă vara? Primarul a fost inginer înainte de a fi businessman și Primar. Va fi surprins de efectul real. Acele structuri sunt acumulatoare de căldură vara.

 • Şi poate nu ştiaţi, dar având în vedere anvergura lacurilor, pe ele vor naviga trei-patru nave de croazieră …

  Şi era să uit: pentru cei de la Troia nu există Norme de Sănătate şi Securitate în Muncă?
  După cum se vede în fotografiile postate de măreţul redactor NIMENI NU ARE CASCĂ DE PROTCŢIE la montarea roţii morii!

  Alo, ITM Buzău? Ce facem, dormim?

 • Sa le inchide ti gura carcotasilo. Ce suprafata are lacul domnule Tereaca?

 • Domnule Paduraru, firmele de partid niciodata nu sunt controlate…

 • Auras, când o să termini cu laudele, poate ne spui ce s-a întâmplat cu cablurile îngropate de pe Transilvaniei sau cu trotuarele începute și abandonate dintre pod și rondul de la avion… Orașul arată deplorabil. Multe șantiere, nimic finalizat. Și am senzația că așa vor rămâne după ce va pica marele referendum. As aprecia un răspuns. Mulțumesc.

 • Tereaca ,pomeneai ceva de un ponton !!! Parca ar fi lacul vidraru 🙂 🙂 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.