A luat cu el și o echipă din Primăria Buzău

De ce s-a dus Toma până la Slatina ?

Pentru că în orașul de pe Olt s-au construit primele parcări supraterane din România (vezi foto mai jos).

Toma a mers personal să le vadă.

„Da, am fost până la Slatina cu o echipă din Primăria Buzău pentru a vedea aceste parcări supraterane modulare cu lift și a ne interesa asupra construcției lor. Vreau să facem și noi la Buzău câteva astfel de parcări. Mă gândesc la un program pilot, cu 300 de locuri, de o parte și de alta a Bd. Unirii Sud, pe străzile Arinului și Stejarului”, a anunțat primarul.

Nu-s deloc ieftine

Primăria Slatina a cheltuit 17.600 de euro (!) pe un singur astfel de loc de parcare. Și asta în 2019. Probabil că acum, cu valul de scumpiri, un loc ajunge la 20.000 €

Primăria Slatina, oraș cu o industrie mai puternică decât Buzăul, și-a permis să cheltuie 10 mil. € pentru 550 de locuri de parcare supraetajate

Se pune întrebarea dacă merită ca Primăria Buzău să cheltuie 20.000 de euro pentru un astfel de loc de parcare, în condițiile în care prețul mediu al unui autoturism la Buzău e în jur de 5.000 €.

Primar C-tin Toma: „Avem un studiu în desfășurare, proiectanții ne vor spune unde, pe cele două străzi, Arinului și Stejarului, se pot amenaja aceste parcări supraterane. Urmează să facem proiectul, să ținem licitația de execuție astfel încât la iarnă să se treacă deja la construcția lor”.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „A luat cu el și o echipă din Primăria Buzău

 • Ce treaba are pretul locului de parcare cu pretul mediu al masinilor din buzau?
  Daca urmam acelasi rationament, poti spune si legat de asfaltarea strazilor – de ce sa dam zeci de milioane de Euro (fie ei si bani europeni), cand buzoienii umbla cu jafuri de masini?

  Răspunde
 • Cum sa nu se merite, cand vorbim de ceva mobil? „Investitia” este, in primul rand, in utilitatea fata de oameni. Apoi, sa nu uitam, se pot taxa. Si, in cele din urma, le poti muta, dupa nevoie si sa ramai cu mai mult spatiu liber (poate verde). Am insa o teama cu Slatina asta. In Bucuresti exista de ani de zile, doar ca nu se construiesc ci se amplaseaza, pentru ca instalatiile sunt gata facute (la acelasi pret).

  Răspunde
 • Cai verzi pe pereti albastri, localnicii nu stiu cum sa parcheze fara sa plateasca un leu. S a gandit cineva unde amplaseaza hidoasele constructii? Este tot ce ne lipseste, avem statii de autobuz in mijlocul strazii, iaz si morisca cu consum de energie electrica, vom avea parc pe groapa de gunoi a orasului.

  Răspunde
 • L am scris era in asteptare sau la voi astepti pana la pastele cailor!!!

  Răspunde
 • M-a surprins altceva în acest articol.Slatina are o putere economica mult mai mare decât Buzăul.Am ajuns de rasul lumii.Un oraș cu o poziție strategica foarte bună are o economie de tot rasul.Mare păcat.Buzoienii sunt rupți în fund dar fuduli.

  Răspunde
 • Bun raționamentul cu costul mediu al unei mașini, Auras.

  Răspunde
 • Dar de ce nu se fac parcări subterane?
  Chiar dacă sunt mai scumpe, dar s-ar elimina acele construcții hidoase și am avea mai mult spațiu verde.

  Răspunde
 • Care sunt costurile de întreținere? Factura electrică imensă, cine o plătește? La cât se ridică costul anual al unui singur loc de parcare (nu spun două sau mai multe)? Iarna când îngheață hardughia asta metalică, ce fac șoferii atunci? Și multe alte semne de întrebare vis-a-vis de această investiție?//

  Răspunde
 • De estetica ei… Si de fsptul ca vine ca nuca n perete mai tine cont cineva?
  Nu e îndeajuns ca avem blocuri jumate izolate cu polistiren.. Jumate nu si vopsite in culori fiecare dupa cum l a dus capul.. Balcoane inchise sau nu.. Si blocurile arata jalnic… Mai aducem si hidosenia aia
  Intai sa traseze locurile se parcare ai sa le liciteze si sa faca parcarile alea la marginea orasului.. Cine n are bani de parcare in centru o tine la margine… Asta e democratia si capitalismul… Cui nu i convine sa plexe in China sau in Rusia

  Răspunde
 • Urate, scumpe, greu de utilizat, vor face viata celor din zonele amplasate un cosmar si mai mare, dar de platit vor plati toti buzoienii! Sper sa nu se intample!

  Răspunde
 • Modulul vertical reprezinta o constructie mobila, astfel ca terenul nu este inoportunat. Modulul poate fi mutat unde este nevoie, cand este nevoie. Daca permite vecinatatea si ai modul cu 12 spatii, pe terenul de la sol aferent pentru doua locuri clasice, ce nu va iese bine la socoteala? Curentul este platit din concesiune sau din incasarile pentru parcarea de zi (au cartele de acces) si nu consuma mai mult decat un lift, ca doar nu functioneaza non-stop. Modulele astea pot fi si „infrumusetate”, sa nu dea urat si sa „fie si frumos”, cum vrea poporul.
  Ce e la Slatina este o structura permanenta, metalica, supraterana, care dubleaza numarul de locuri de parcare si atat. In rest, toate dezavantajele unor parcari clasice. Subterane la Buzau, cu panza freatica existenta atat de aproape de suprafata, nu prea se poate curand iar costurile sunt evident ca mult mai mari, nu mai zic ca lucrarea este permanenta si suspusa in timp neutilizarii, ca poate iar se schimba centrul, traficul, zona administrativa peste 10 ani. Asfalt liber pe care doar sa traseze linii nu prea mai e, sau nu e acolo unde e nevoie.
  Cei care invita la parasirea orasului, le-a luat-o recensamantul inainte. Nu cu „plecati!” faci treaba in civilizatie si democratie. Timpul pierdut, distanta de parcurs, sunt caracteristicile unui oras mort. Stiu ca unii si-ar dori Buzaul precum un mare azil de batrani, cu bancute, parculete, triciclete, piata in centru si discutii aprige despre orice.
  Fel de fel de modele, preturi si sisteme. Daca niciunul nu e bun pentru Buzau, hai las-o dracului…! https://www.made-in-china.com/products-search/hot-china-products/Car_Parking_System.html?acc=8642081837&cpn=17363802181-145715113108&tgt=dsa-1637569586547&net=g&dev=c-&gid=Cj0KCQjwlemWBhDUARIsAFp1rLUKq4wMp31XtUfl9siJMX8WgDfQb49QAswAYd7GcQ_Qufs8z__DIIQaAs8hEALw_wcB&kwd=&mtp=&gclid=Cj0KCQjwlemWBhDUARIsAFp1rLUKq4wMp31XtUfl9siJMX8WgDfQb49QAswAYd7GcQ_Qufs8z__DIIQaAs8hEALw_wcB

  Răspunde
 • Parca ne-nteleseseram deja că nu sunt viabile…

  Inclusiv în ceea ce le privește pe alea de la Slatina unde a devenit deja notorie in presa națională nefolosirea lor și, pe alocuri, schimbarea destinației.

  Apropo, cam pe când va apela și domnul primar la consultarea populației atunci când vine vorba de nevoile…..populației ?!

  Bine, daca se face din fonduri europene, și sunt executate de ceva firma de casa atunci musai primim !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.