A mai face acum așa ceva la Buzău ține de science-fiction

Cu câteva zile în urmă, reporterul buzoienii.ro a căutat pe la Vernești șantierul cu țeava de gaze spre Mărăcineni.

Pe drum a remarcat la un moment dat un frumos exemplar de ciobănesc de Bucovina care păzea o turmă de oi și care a alergat un minut după mașină.

Reporterul n-a găsit șantierul căutat, dar a rămas să admire câteva minute canalul energetic dintre Berca și Buzău și hidrocentrala de la Vernești.

Ce-au putut ăștia să facă aici! Acum, n-am mai fi în stare să facem așa ceva”, și-a zis reporterul în gând.

Surpriză, în timp ce privea și se minuna, reporterul a remarcat după câteva minute că turma de oi și ciobănescul de Bucovina se aflau pe cealaltă parte a canalului, pe fâșia dintre canal și râul Buzău.

„Ce naiba, cum au ajuns acolo ? Cum au trecut de canal”, s-a întrebat reporterul și a plecat să investigheze împrejurimile.

Ce a găsit l-a lăsat mască!

Da, un tunel, dublu, pe sub canalul energetic!

Pe fiecare fir ar încăpea să treacă un autoturism.

Reporterului aproape că nu i-a venit să creadă. În timpane se tot repeta obsedant o frază auzită mai demult de la tatăl său: „Ăștia de acum, nu-s în stare nici să vopsească tot ce s-a făcut pe vremea lui Ceaușescu”. Doamne, câte dreptate avea/are.

La întoarcerea de la „minune” spre Buzău, reporterul a dat, pe partea dinspre Vernești, de „celebrul” Iazul Morilor. Care se prezenta așa:

Concluzie. Vai de noi!

Noi, acum, nu suntem în stare să adunăm gunoaiele de pe el, darămite să punem niște plăci de beton de-a lungul lui ca să ducem apa curată până în oraș…

Citește și:

loading...

9 comentarii la „A mai face acum așa ceva la Buzău ține de science-fiction

  • Citatul cu vopsitul, este prelat de la Nicusor Ceausescu. si suna cam asa: „Nu sunteti in stare sa vopsiti in 1 an cat se construia in aceeasi perioada pe vremea tatalui meu”.

    Reporterului aproape că nu i-a venit să creadă. În timpane se tot repeta obsedant o frază rostită mai demult de tatăl său: „Ăștia de acum, nu-s în stare nici să vopsească tot ce s-a făcut pe vremea lui Ceaușescu”. Doamne, câte dreptate avea/are.

    Răspunde
  • Nu am nimic cu nimeni, dar acele ctitorii se faceau prin lipsa oamenilor de rand de libertati de tot felul precum si infometare si stat in frig si pe intuneric. Prefer asa, liber si fara canale de vopsit si varuit decat sa imi las copiii la coada la lapte de la 4 dimineata sa ia ratia de lapte si oua, cum au facut ai mei cu mine.

    Răspunde
  • Bravo Subsemnatul
    Cladite cu sangale si foamea parintilor nostri !
    Mergeti in Korea de nord cei nostalgici !

    Răspunde
  • Tovarasul Tereaca, la fel ca si tovarasul Toma, suspina dupa vremurile, din fericire, apuse si spera, in sufletelele lor rosii, ca acele vremuri se vor intoarce!

    Sa speram ca nu, dragi tovarasi! Sa speram ca vremurile acelea sunt duse pentru totdeauna chiar daca asta, evident, va raneste trairile rosu-intens.

    Cat despre constructiile prezentate ele sunt, in general, caracteristice comunismului: impresionante dar inutile.

    Răspunde
  • Toate au fost construite in perioada comunistă. In democratie nu au mai ridicat nimic. Este rău că au stricat enorm și nu le au protejat cu vopsea. DOMNII și-au bătut joc de munca tovarășilor care au fost părinții și bunicii lor. Și acum niste vorbe tovărășești: frumos și luminos viitor construiți!

    Răspunde
  • Dacă urca sus pe albia canalului vedea scris în dalele de beton scris AMRul militarilor care au lucrat acolo

    Răspunde
  • Cum arata Iazul Morilor, (c i nstructie monumentala a primarului Toma in mandatul anteeior) asa va arata si Piata Daciei peste 2-3 ani.. Traiasca tovarasi democratiei

    Răspunde
  • … A rămas un loc numai bun pentru satisfacțiile erotice ale unei mai noi cititoare a Dvs. !…

    Răspunde
  • Cu pensiile speciale cand o rezolvam d-le? Asteptam rusii?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.