A murit azi-noapte părintele Ioan Dumitran, fost paroh la Sfinții Îngeri

Preotul Paul Negoiță a anunțat în această dimineață printr-o postare pe facebook decesul părintelui Ioan Dumitran, fost paroh la Biserica Sf. Îngeri din centrul orașului (lângă Piața Centrală).

„Astazi, in zi de mare sarbatoare, parintele Ioan Dumitran a trecut la cele vesnice. Originar din satul Gheraseni, jud. Buzau, parintele a absolvit Institutul Teolofic din Bucuresti. In ultima perioada, inainte de pensionare, a fost preot la Parohia Sfintii Ingeri si protopop. A fost implicat in viata publica si politica, ocupand un post de consilier local si editand o lucrare de morala crestina. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”.

Un mesaj despre părintele Dumitran a transmis și profesorul Mircea Costache:

Aflu cu tristă surprindere că bunul păstor de suflete Ioan Dumitran a trecut prematur la cele veșnice. A fost înainte de toate un om al cetății, preot paroh, misionar, protopop, dar și un cetățean exemplar, harnic, devotat, cinstit și patriot. A respectat și cultivat plenar dimensiunea socială a bisericii străbune, manifestând grijă și preocupare pentru cei necăjiți, copii ai străzii, sau cerșetori, fiind un înainte mergător pentru preoții care au perseverat pe drumul apropierii năpăstuiților sorții de dumnezeieștile binefaceri. Nu îi numesc pentru a nu omite vreun nume și a nu crea necuvenite nemulțumiri, deși acum sunt arhicunoscuți și apreciați în comunitate. Ca să răspundă în mai mare măsură nevoilor materiale și spirituale ale celor mai largi categorii de buzoieni, a făcut pasul necesar spre politică, ajungând consilier municipal PUNR, în legislatura de pionierat democratic 1992-1996, calitate în care a depus o activitate prolifică în dificila comisie pentru cultură, culte și probleme sociale deosebite, împreună cu profesorii Svetoslav Cremarenco și Mihai Melnic, cu medicul Ștefan Ciopală și cu subsemnatul. Fie ca bunul Dumnezeu să primească sufletul bun și generos al slujitorului său Ioan Dumitran în rai cu drepții și neștearsă să-i fie amintirea. Condoleanțe familiei.


Rica Filip, notar: Inca o persoana care mi-a marcat existenta a plecat la lumina,azi,la zi mare asa cum se potrivea.In urma cu multi ani m-am apropiat de preotul Dumitran ,fara recomandari ,doar cu sufletul.Am gasit in persoana dumnealui un foarte bun psiholog,un intelept,un mare familist , un profesionist si mai ales un om rar.O sa ne lipseasca atat ca prieten cat si ca sfatuitor spiritual .Sunt sigura ca va gasi cu usurinta lumina,mult mai usor decat isi va gasi linistea familia domniei sale.Sunt sigura ca ne vom intalni toti ca o mare familie.Drum bun ,prieten drag,DUMNEZEU sa te ierte!

Considerat de mulți enoriași drept un „mit”, preotul Dumitran s-a pensionat în 2014, după care a continuat să slujească la biserica din comuna natală.

Dumitran a suferit cu câteva luni în urmă un accident de cord care l-a țintuit la pat.

Decesul s-a produs noaptea trecută în secția ATI a Spitalului Județean.

Citește și articolul: Muzeul dă câte un steguleț tricolor cadou de 1 decembrie. Iată ce trebuie să facă în schimb vizitatorii

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „A murit azi-noapte părintele Ioan Dumitran, fost paroh la Sfinții Îngeri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.