A murit dna Tamara. Doliu la „Contactoare”. O emblemă a liceului

Doliu la fostul Liceu Contactoare. S-a prăpădit, azi, unul din cei mai importanți profesori pe care i-a avut liceul buzoian.

Dna ing. profesoară Tamara Zahiu avea 64 de ani și preda la acest liceu neîntrerupt din 1985!

Urma să iasă la pensie peste câteva luni

Reporterul buzoienii.ro a avut onoarea de a cunoaște în urmă cu 3 ani cu prilejul „Ligii Elevilor Meseriași”. A descoperit atunci un profesor de o mare calitate umană și intelectuală, o femeie inteligentă, energică, optimistă, apreciată de elevi și colegii de breaslă.

Ulterior, reporterul a fost invitat la „Contactoare”de dna Tamara Zafiu, pentru a i se prezenta noile dotări ale liceului – grație parteneriatelor dezvoltate de dânsa.

Dna Tamara, prezentând dotările laboratorul de electrotehnică – dotat de OMV Petrom

Astăzi, după prânz, Anca, fiica dnei Tamara, și apoi Liceul Moisil au anunțat decesul. Doamna profesoară s-a prăpădit la un spital din București, după ce a contractat coronavirus.

Liceul Grigore Moisil Buzău: „Cu mare regret, anuntam trecerea la cele vesnice a colegei nostre dna prof ing Zahiu Tamara, un om bland, de o bunatate si o intelepciune iesite din comun, un suflet special! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

Pe facebookul buzoian curg postările și comentariile foștilor elevi.

„Mă tot gândesc la acest om minunat care a fost doamna ing. prof. Tamara Zahiu. Of!… Pare de necrezut că nu o voi mai întâlni!… Pur și simplu o văd în fața ochilor, plină de bucurie, de entuziasm, de bunătate și de căldură sufletească! Rar oameni de o asemenea calitate spirituală! Nu o voi uita niciodată! Drum lin, doamnă dragă!”

„Acum am inteles de ce nu mi-ati raspuns la telefon de sarbatori…Sunteti singura mea Doamna Diriginta.Mi-ati intrat in suflet inca de cand v-am intalnit prima oara si de atunci, dumneavoastra Doamna Diriginta,ati pus umarul la unele dintre cele mai frumoase amintiri din viata mea.De cum am vazut postarea…mi-au navalit in minte toate momentele extraordinare legate de organizarea Balului Bobocilor,spectacolele de teatru si excursiile care ne-au bucurat adolescenta.Dumneavostra mi-ati remarcat calitatile de actor si ma bucur ca v-am bucurat cu micile momente artistice…amintiri de nepretuit.Ati fost o Doamna Diriginta de o calitate profesionala si umana rar intalnita,iar din aceste motive pierderea dumneavoastra este ireparabila,pentru toti cei care v-au cunoscut si mai ales pentru noi,elevii.Mi-ati oferit sfaturi care m-au ajutat in viata si care nu le voi uita niciodata!O sa va pastrez in inima mea si imi voi aduce aminte cu deosebita bucurie si consideratie de dumneavoastra,Doamna Diriginta ! Dumnezeu sa va odihneasca in pace si sa va aseze sufletul de-a dreapta Sa!Sincere condoleante familiei…”

loading...

Un comentariu la „A murit dna Tamara. Doliu la „Contactoare”. O emblemă a liceului

 • A fost doar cea cu cea mai mare vechime.
  Cu siguranta nu a fost nici cea mai importanta nici cea mai iubita.
  Bineinteles ca in toti anii acestia, la fiecare generatie a avut o mana de pupatori pe care i-a favorizat ca recompensa pentru pupaturile aduse, in special la clasele unde era diriginta. Acestia cativa care in urma pupaturilor au capatat ststut de privilegiati si multe avantaje nedrepte in fata celorlalti colegi e normal sa pupe si acum, ca in anii petrecuti in liceu au beneficiat din plin de sistemul PCR bazat pe pupaturi in dos pe care ea l-a promovat in perioada petrecuta la catedra.
  Doar ca adevarul se poate afla de la cei multi, discriminati si abuzati doar pentru ca au refuzat sa pupe dosul, nu de la cei ce au pupat dosul si au fost privilegiati pentru asta.
  Cunosc tot personalul liceului de foarte multi ani, si va spun ca acolo e doar o mana de oameni normali, decenti si corecti care nu fac discriminari si abuzuri pe criteriul PCR si al pupaturilor in dos si care isi fac treaba pentru care sunt platiti si nu abuzeaza de functie pentru a isi satisface niste frustrari personale sau sa promoveze diverse culturi, organizatii, onguri si partide sau politicieni precum fac majoritatea profesorilor de acolo. Din nefericire tocmai acei profesori normali sunt eclipsati si marginalizati de profesorii cei multi care au alte agende si folosesc catedra si functia in alte scopuri.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.