„A murit mama de la școală!”

Doliu în cartierul „Mihai Viteazul” din Buzău și la școala „P.H. Zangopol”.

S-a prăpădit Orvilia Popa, educatoare și apoi învățătoare, una din cele iubite cadre didactice din școală.

Inima celei pe care foștii elevi o numeau, impresionant, „mama de la școală” a încetat să-i mai bată la 62 de ani, în urma unui atac de cord.

Colegii i-au scris azi un emoționant necrolog:

„Cadrele didactice ale Școlii gimnaziale ,,P.H.Zangopol” anunță cu profundă durere încetarea din viață a celei ce le-a fost colegă atunci când școala, în straie de sărbătoare, își pregătea băncile pentru a o primi pe doamna învățătoare. Acest lucru se întâmpla cu peste 40 de ani în urmă. Dânsa a fost cea care, cu un talent înnăscut, le-a insuflat copiilor din cartier dragostea de carte pentru că le-a ținut condeiul cu puterea gândului, a minții, dar mai ales a sufletului, un Suflet înnobilat de omenie, bunătate, seriozitate, altruism. Așa au cunoscut-o toți colegii, așa au cunoscut-o și elevii acestei școli, unii dintre ei fiind astăzi oameni maturi, realizați, părinți la rândul lor. Indiferent de vârstă, toți o considerau ,,mama de la școală”, pentru că avea, pentru fiecare un cuvânt de încurajare sau o vorbă bună, asemenea unei mame. Pentru fiecare dintre noi va veni vremea când va trebui să conjugăm verbul ,,a fi” și la trecut….aceasta este viața care, pentru unii, după un lung șir de chinuri, trăiri intense, eforturi,greutăți se termină prea devreme. Doamna Popa Orvilia a fost o soție minunată, o mamă iubitoare, o colegă inimoasă, un dascăl bun și drept, dar mai ales un Om care nu uita niciodată să dăruiască o vorbă bună, un sfat,un zâmbet, un Om de mare valoare. Astfel, dintr-un anumit sens, cel al realității crude ce ne așteaptă și pe noi, mai devreme sau mai târziu, putem conjuga verbul ,,a fi” la trecut, spunând că a fost un Om minunat, insă putem, fără teama de a greși, să-l conjugăm și la viitor, spunând că draga noastră colegă și prietenă, mamă și soție, va fi mereu in inimile noastre. Ne va privi de acolo, de sus, cu iubire și căldură, așa cum făcea mereu când ne întâlnea, ne va ajuta din umbră și, cu siguranță, îi va învăța pe îngerii copiilor de aici să țină cu mai multă dragoste condeiul bunătății, al omeniei și al iubirii. Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

Trupul i-a fost depus la capela bisericii Sf. Parascheva din fostul cartier „23 august”.

Înmormântarea va avea loc mâine la prânz  la cimitirul „Constantin și Elena” de lângă Fabrica de Bere.

A consemnat Andreea Toader – Clasa de Media (IX-A)- Liceul Grigore Moisil Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Neagu i-a premiat pe olimpicii Buzăului. Iată sumele primite de elevi și profesori CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„A murit mama de la școală!”

  • Sincere regrete! Condoleante familiei greu incercate! Dumnezeu s-o odihneasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.