A parcat în buza intersecției. „Stau aici de la șapte și un sfert”

Dacă nu citește acest articol sau nu este sesizat de vreun cunoscut proprietarul acestei mașini riscă să nu o mai găsească acolo unde a lăsat-o.

Adică exact în buza intersecției dintre străzile Spiru Haret și Traian Vuia, pe fosta trecere de pietoni al cărei marcaj încă se mai cunoaște.

„Îl aștept pe proprietar de la 07.15. Nici până acum nu a venit. Am sunat deja să vină să o ia de aici mașina de la ridicări de la Urbis. Dacă mai întârzie un sfert de oră îi va fi ridicată. Și așa a avut noroc că utilajul de la ridicări a avut de făcut un transport cu niște materiale”, ne-a declarat polițistul local aflat la fața locului.

În cazul în care va întârzia, iar mașina îi va fi ridicată, pe lângă amendă, proprietarul va trebui să achite și contravaloarea serviciul de ridicare a autoturismului.

În total, contravenientul va avea de plătit 900 de lei, după cum urmează:

300 lei – deplasarea echipei Urbis Serv și ridicarea mașinii

200 lei – transportul

100 lei – cazarea pentru o zi în parcarea Urbis Serv din Parcul Crâng

290 lei – amenda rutieră (dacă se plătește în 48 de ore) plus patru puncte de penalizare

Se strânge așadar o sumă importantă  care pentru un cetățean obișnuit nu-i deloc de neglijat.

În aceste condiții, șoferii buzoieni trebuie de acum să fie extrem de atenți unde își lasă mașina.

E de preferat să găsească un loc regulamentar, eventual o parcare cu plată, chiar dacă vor avea ceva mai mult de mers pe jos până acolo unde au treabă.

UPDATE: Proprietarul n-a venit la timp. Autoturismul a fost ridicat.


Citește și articolul: În Buzău a revenit moda asfaltărilor nocturne. Se va continua și în nopțile următoare

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „A parcat în buza intersecției. „Stau aici de la șapte și un sfert”

 • Pe str. Traian Vuia nu se poate lua nicio masura cu masinile parcate? Se circula ingrozitor de greu pe sensul de la stadion spre Spiru Haret din cauza masinilor parcate, in special dupa ora 17.

 • Anonimule, dă-ți și tu un nume, arată că ai curaj, nu te ascunde… Da, ai și tu dreptate în felul tău, eu locuiesc în zonă și simt ”pe propria-mi piele” cele relatate de tine, dar ca și conducător auto, privește și reversul medaliei. Unde să-și parcheze oamenii acele mașini, când onor primăria nu întreprinde nimic pentru crearea de parcări în zonă. Sau ești printre fericiții care au prins în condiții normale (fără licitație) un loc de parcare pe lângă locuință (sau poate stai la curte) și ți se pare anormal ce se întâmplă în alte părți. Exprimarea ta e un fel de ”după noi, potopul”.

 • Daca toti necajitii si.au luat masini… lasa ca sigur pun taxe pe poluare si se autoelimina

 • Exprimarea mea nu e un fel de ”după noi, potopul”. Exprimarea mea este un indemn la respectarea legii si la respect fata de ceilalti. Si eu umblu seara dupa loc de parcare si las masina la cateva strazi distanta de bloc, dar fac in asa fel incat sa nu incurc circulatia.
  Cum ar fi sa lasam toti masinile pe unde vrem motivand ca nu avem la usa blocului loc de parcare?

 • E masina de firma, parcheaza unde vrea el, ca oricum nu ii vin lui amenzile.
  Deaceea nici nu a iesit din casa, ca daca iesea ii intocmea PV pe numele lui, al soferului, asa daca a stat pitit si s-a distrat de la balcon pe seama politistului o sa vina de plata la firma, iar firma nu va plati, ca in Buzau firmele nu platesc taxe si impozite ca au reteaua infractionala din primarie de la serviciul taxe si impozite care ii acopera si le fac pierdute datoriile.
  Taxe si impozite platesc doar fraierii in Buzau.

 • Sunt membru PSD și mi se pare normal din partea cetățeanului cu lăsatul mașini unde vrea . E cunoștința de-a mea , mâine dispare amenzile pe care le-a primit azi .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.