A plecat cu onoare. Spre deosebire de alții

S-a născut în Prahova la Sinaia în 1960, dar a devenit buzoian după ce s-a căsătorit cu o fată din Merei.

„Da, e buzoian. Are casă între Dealul Viei și Izvoru Dulce. Și buletinul îl are pe Merei. Soția sa e din Izvoru Dulce”, a confirmat Ștefan Chircă, primarul din Merei.

De astăzi,  generalul Foca a mai primit o stea (ajungând la trei) dar și titlul de pensionar. În limbaj militar a fost trecut în rezervă după un decret semnat de dimineață de președintele Klaus Iohannis.

„Nu a făcut-o ca alții, profitând de legea favorabilă pentru a ieși la pensie anticipat cu scopul de avea o pensie mai bănoasă. A ieșit la termenul corect la împlinirea vârstei de 57 de ani”, ne-a declarat sursa noastră din armată.

Foca, pe 9 mai, la ultima apariție în public ca șef al armatei buzoiene

Foca a fost comandant al Diviziei II Infanterie Getica între ianuarie 2014 și mai 2017. Mai înainte fusese șef la Brigada de Informații Militare, iar după plecarea de la Buzău a condus până azi Comandamentul Forțelor Întrunite.

Dincolo de activitatea militară s-a remarcat prin implicarea în viața civilă a urbei, sprijinind diverse activități culturale. administrative și filantropice la Buzău.

De numele său se leagă înălțarea Bisericii militare în stil maramureșean de pe Bd. Amareșal Averescu și sărbătorirea cu fost în august anul trecut a o sută de ani de la înființarea Divizie II Infanterie Getica.


P.S. Conform unor informații din interior, după ce a fost criticat pe site-ul buzoienii.ro că a preferat pensia generoasă în locul comenzii armatei buzoiene, generalul Gheorghe Vișan ar fi făcut un gest de onoare. Ar fi solicitat retragerea cererii de pensionare! Numai că nu s-a mai putut. Dacă într-adevăr e așa, pe lângă cele două bile negre, Vișan primește și una albă. Pentru românii adevărați, așa puțini câți au mai rămas în țară, onoarea și datoria sunt mai importante decât banii.

Citește și articolul: Au început lucrările pentru noul semafor cu buton din Buzău. Iată unde!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „A plecat cu onoare. Spre deosebire de alții

 • Da,chiar este o „onoare” pentru sluga bashista sa primeasca „a treia cizma” pentru „meritele” sale. Un „Ontanu” imbracat in haine militare! Nu este nici o pierdere ca armata a „pierdut” inca un lacheu -lichea.Asa ca,mars afara din structurile militare,lacheule!

  Răspunde
 • astia merita trimisi in b.d. … niste tradatori de Patrie! pensii speciale… auzi tu… mars dracu la parnaie .. pt inalta tradare!

  Răspunde
 • Nicio onoare. Stia due manevra cu reducerea pensiilor militare din martie. Un mare corrupt si pupincurist. Un ofiter cu competence profesionale reduse. A stiut doar sa-si spioneze adversarii, LA propriu. A avut insa o capacitate due manipulate incontestabila. Interesant este ca autorul articolului nu este onorabila retragerea Lui. Prost este ca lasa in urma ciraci dupa chipul si baseman area luis: corupti so cu competente militare discutabile. Oricum, plecarea din armata e un pas inainte in curatarea institutiei.

  Răspunde
 • În timpul celui de al doilea război mondial, Armata Română avea 46 de generali!!! Acum, când de fapt nici nu mai avem o armată în adevăratul sens al cuvântului, avem 2000 de generali, din care: aproape 200 în poliție, jandarmi, pompieri; peste 100 în serviciile speciale și 1700 în armată!!!

  Răspunde
 • O lepra mai putin in armata romana. Si va rog sa ma credeti ca stiu ce spun. Un martafoi plin de el fara sa aiba vreun merit in tactica si strategia militara. A fost slugoiul abject si perfect al panaramelor politice. Numai asa a obtinut gradele militare nemeritate. Am fost si sunt scarbit de acest individ veros si veninos. Ca orice securist lipsit de caracter. Daca ne vom intalni in Crang iti voi spune mai multe, javra!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.