„A provocat panică în rândul cetățenilor”

Un câine agresiv, fără stâpân, din rasa rotweiller a provocat panică printre cetățeni în această după-amiază în zona gării CFR Buzău.

La fața locului s-a deplasat în echipaj al Jandarmeriei Buzău care a constatat existența pericolului. Jandarmii au apelat serviciul de ecarisaj, iar exemplarul agresiv a fost capturat.

Întrucât proprietarul patrupedului nu și-a făcut apariția, câinele a fost depus la adăpostul de animale din Simileasca (str. Răchitei).

Context: De la începutul anului, jandarmii buzoieni au primit şapte apeluri prin 112 prin care s-a sesizat prezenţa unor câini periculoşi sau agresivi pe domeniul public, lasați nesupravegheați de către posesori.

Proprietarii câinilor agresivi au fost  sancţionaţi contravenţional. S-au dat două amenzi în valoare totală de 3000 lei, în rest avertismente.

Atenție. Este interzis accesul cainilor din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog American, Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor în locurile și localurile publice, în mijloacele de transport în comun, precum și în părțile comune ale imobilelor fără botniță și fără a fi ținuți de proprietar în zgardă și lesă sau ham.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.