„A pus gaj 15 mil.€ din banii buzoienilor – fără acordul Consiliului Local!”

În conferința de presă de ieri, C-tin Toma a lansat o acuzație gravă la adresa predecesorului:

„Primarul C-tin Boșcodeală și-a luat angajamentul – în nume propriu – că Primăria Buzău va garanta creditul de 15 milioane de euro luat de Ecogen la Alpha Bank. Asta fără a informa și a obține acordul Consiliului Local! Acest document nu l-am găsit în Primăria Buzău, dar l-am procurat din altă parte. Deci, o firmă privată cum e Ecogen, are spatele asigurat în afacerea pe care o desfășoară de către Primăria Buzău. Dacă Ecogen nu poate sau nu vrea să plătească rata la bancă, nu-i bai, o achită Primăria Buzău! Asta, da afacere!”, a dezvăluit Toma.

Iar acest lucru – punerea la plată a buzoienilor în locul acționarilor de la Ecogen – a fost gata să se întâmple -conform primarului Toma – pe 28 februarie.

„Alpha Bank ne-a anunțat în februarie că va debita din contul Primăriei Buzău un bilet avalizat de 1,4 milioane de euro. Le-am răspuns foarte dur, spunându-le că ceea ce fac e penal și că acea înțelegere în trei, Ecogen, Boșcodeală și Alpha Bank e ilegală.

Probabil că i-am speriat, că n-au mai băgat biletul în bancă să ia banii Primăriei Buzău. Dar bănuiala mea e că banca a executat ulterior direct pe Ecogen, i-a luat banii din cont. De aceea Ecogen nu mai are acum bani să plătească factura la gaze și i-a lăsat pe buzoieni de ieri fără căldură”, a adăugat Toma.

Primarul spune că, din cauza lui Boșcodeală, și el a încălcat doi ani legea:

„În condițiile în care Primăria Buzău girează creditul, ratele trebuiau prevăzute în bugetul orașului fie și ca provizioane în cazul în care Ecogen nu poate sau nu vrea să plătească. Anul viitor e o ultimă rată de 1,6 milioane de euro, pe care o vom plăti noi dacă Ecogen n-o va face”.

Notă: C-tin Boșcodeală a primit condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare tot pentru că n-a trecut prin Consiliul Local decizia de a-i da în folosință gratuită lui Tulpan o parte din peluza stadionului Gloria și terenul de la Vidatti.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„A pus gaj 15 mil.€ din banii buzoienilor – fără acordul Consiliului Local!”

  • PUTEM VEDEA SI NOI ACEL DOCUMENT ?????????

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.