A rămas azi fără casă! A ars tot, incendiu violent

Nenorocire abătută astăzi peste familia Ionescu (soț, soție, și trei copii minori) din comuna Berca, satul Sătuc.

Focul a prăpădit mai multe anexe, după care a cuprins și casa, mai întâi etajul.

„Vai de ei, săracii. Trebuie demolat tot și luat de la zero. A mai rămas parterul, dar nu mai iese mirosul de fum, probabil trebuie demolat și el” – declarație vecin

GHINION

Intervenția pompierilor a fost întârziată de faptul că pe drum au trebuit să oprească din pricina barierei de la Vernești de la intersecția cu calea ferată! Drumul până la Sătuc a fost îngreunat de coloanele uriașe de mașini formate în ambele sensuri.

Apoi, în zona incendiului nu era nicio sursă de apă, astfel că una din cele trei autospeciale trimise de la Buzău a trebuit să care apă de la o sursă existentă în comună pentru aprovizionarea celorlalte două.

Au ajutat și două autospeciale de la Schela Berca.

Abia la ora 19.15 pompierii au anunțat lichidarea incendiului, după care urmează ancheta pentru descoperirea posibilei cauze.

A fost al treilea incendiu din 2021 care a mistuit o casă din comuna Berca.

UPDATE. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric provocat de o defecțiune la instalația electrică.

Se cere ajutorul comunității

„Ieri, familia IONESCU ( cu 3 copii minori) din satul Satuc, a rămas fără un acoperiș deasupra capului, după ce casa i-a ars in totalitate într-un incendiu.

Va rugam, ca in perioada urmatoare, sa fim alaturi de aceasta familie, fiecare dintre noi cu ce putem (materiale de constructie, bani etc), pentru a incepe in cel mai scurt timp reconstructia căsuței.

Puteti dona bani la sediul primariei Berca, direct la familie în satul Satuc, strada Carierei sau chiar la preotii din satele comunei noastre, iar cei care vor sa doneze materiale de constructii ne pot contacta in privat.

Mail – mariusrafa@yahoo.comTelefon – 0766284252 Messenger – #Ionescu Marius, #Alina Ionescu

Se pot face și donatii prin virament bancar, în contul IBAN al familiei! Titular cont: IONESCU MARIUS RAFAEL IMPREUNA PUTEM AJUTA”

Citește și:

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.