A rămas cea mai periculoasă zonă din Buzău

E aproape o minune dacă trece o zi fără ca aici să se producă o tamponare.

E vorba de intersecția dintre drumul spre Ploiești (capătul Căii Eroilor) și Șoseaua de Centură.

Mercedes făcut praf în urmă cu câteva minute

Zona a rămas cea mai periculoasă din Buzău după ce primăria a montat separatoare de sens la fabrica de bere. Poate ar fi cazul ca și aici în Bariera Ploiești să se să se intervină pentru limitarea accidentelor.

Soluția propusă de mulți șoferi e înființarea unui sens giratoriu, care i-ar face mai atenți pe conducătorii auto care coboară cu viteză de pe pasarela Nehoiu.

Tipicul accidentelor

Se ia una bucată de șofer, îndeosebi tânăr, dar care nu cunoaște „secretul” intersecției. Acesta coboară cu viteză de pe Pasarela Nehoiu înspre oraș, se crede pe drum cu prioritate și intră „cu tupeu” în intersecție. Nu vede nici stopul mare, nici mașinile care apar deodată din dreapta (ascunse de copaci). În cazul fericit, tânărul șofer apucă în ultima clipă să pună frână, astfel că impactul e atenuat, iar victimele rănite ușor.

„Cum vine asta ? Eu merg drept și trebuie să dau prioritate unor care vin din curbă ?”. E întrebarea șablon pe care și-o pun șoferii care coboară de pe Pasarela Nehoiu, nu văd stopul și produc accidente

Așteptăm opinia dvs. referitoare la înființarea aici a unui sens giratoriu. Cel de la Autorolla s-a dovedit util. Tamponările au fost mai puține și sperficiale.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „A rămas cea mai periculoasă zonă din Buzău

 • Eu cred ar fi foarte util,dar menționez că la Autorola unii nu văd sensul giratoriu. Veneam de la Vadu Pașii și m-am oprit la centimetri de câteva mașini care veneau dinspre Râmnicu Sărat. După cum știe multă lume a fost un caz în care a intrat într-un autobuz tranbus articulat.

  Răspunde
 • Pod peste calea ferată și bretea direct spre dreapta când vii dinspre bere și ieși spre București. Știu or sa zică mulți ca e greu, ca costa bani. Dar pentru furat sunt bani? Pana fac ăsta autostrada sa lărgească drumul și sa facă bretea nu sa pună trei plastice sa te învârti în jurul lor ca bețivul în jurul sticlei ca ăla nu e rond.

  Răspunde
  • Domnule anonim – cel cu podul și breteaua spre dreapta – pot spune doar ca aveți dreptate. Dar mă tem că murim și n-o să apucăm așa ceva. A face un pod de la zero depășește posibilitățile noastre. Aproape că e o minune că se face podul de la V. Pașii.

   Răspunde
 • Nu e nici un secret in intersectie, e cat se poate de bine semnalizata si vizibilitate e mai mult decat suficienta.
  Problema e ca unii au impresia ca regulile de circulatie nu se aplica la ei, ci doar la ceilalti fraieri din jurul lor si ignora regulile de circulatie si o calca pana la podea.
  Daca ar sta politia cu radarul imediat cum cobori podul si-ar depasi planul de amenzi intr-o singura zi.

  Răspunde
 • ce-i care nu vad stopul sau habar n-au de condus sînt aceia care au permise luate pe bani , nu mai zic ca uni sunt chiar analfabeți și dețin permise asa ca mai bine ar face politia un inventar asupra tuturor celor care dețin permise printr-un test macar atunci cînd îl prelungești

  Răspunde
 • De ce sa construim poduri, bretele, pasarele, subtraversari sau poate chiar teleportari, cand este mai usor ca toti popesorii de permise auto sa cunoasca regulile de circulatie ?
  Cum ar proceda posesorii de permise din Ro, daca ar patrunde intr-o intersectie cu 6 sensuri giratorii in jurul unui giratoriu mare ? 99% ar face accident, NU ?

  https://youtu.be/NRznoYCJOHg

  Răspunde
 • Mare dreptate aveti cu podul, dar se va face cand nu mai fura ăștia, adică niciodată, minciunile, bătaia de joc in care ne tin duc la tragedii…ce este greu sa faca delimitare corecta a benzilor acolo, toată lumea se înghesuie, fura startul, te si claxoneaza daca esti mai corect si astepti sa dai prioritate…nesimtirea este ce primează cabd este vb de accident

  Răspunde
 • Sensul giratoriu, ar fi util…Dar ce ne facem cu cei care încă nu știu regulile de prioritate în sens??

  Răspunde
 • In prima faza ar fi bune niste cocoase limitatoare,
  amplasate incepand chiar de pe pod…

  Răspunde
 • Sens giratoriu plus cocoasa la coborarea de pe pod in directia oras.in momentul de fata se intra pe doua benzi in itersectie spre oras daca ai pe prima banda un microbuz si tu masina mica nu vezi din dreaptA nimic astepti sa plece microbuzul sa te asiguri.

  Răspunde
 • Inainte de intersectie sunt doua restrictii de viteza: 70 si apoi 30. Daca le-ar respecta ar vedea si indicatorul STOP.

  Răspunde
 • Cocoase nu ai cum sa pui pe pod, doar la baza podului, eventual chiar inainte de intersectie.
  Problema principala e ca nu se respecta regulile de circulatie, daca s-ar respecta nu s-ar mai produce accidente.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.