„A refuzat și apoi a jignit!”

O doamnă recenzor la recentul recensământ i s-a plâns primarului Toma că un polițist local a refuzat să se recenzeze și, mai mult, ar fi jignit-o.

Reclamația l-a supărat pe primar, în condițiile în care Toma face tot ce poate ca orașul Buzău să ajungă la pragul salvator de 100.000 de persoane.

C-tin Toma: „Așa ceva e inacceptabil. Un polițist local a refuzat să fie recenzat și a mai și jignit recenzorul. L-am chemat pe șeful Poliției Locale și i-am recomandat să-i aplice respectivului angajat amenda maximă, de 3.000 de lei”.

Polițiștii, inclusiv cei locali, trebuie să fie exemple de comportament în societate. Alegerea unei astfel de meserii vine la pachet cu obligația unui comportament public impecabil.

Toma s-a arătat deranjat și de atitudinea unor intelectuali din oraș:

„Doamnele și domnii recenzori mi s-au plâns că au întâlnit inclusiv intelectuali care au refuzat recenzarea. E deranjant, ei ar fi trebuit, dimpotrivă, să fie formatori de opinie, să încurajeze oamenii să se recenzeze. Pentru orașul Buzău va fi o mare pierdere. Declasificarea de la oraș de categoria a doua la oraș de categoria a treia va însemna mulți bani pierduți, îndeosebi fonduri europene. Inclusiv funcții publice reduse la Buzău vom avea, dacă vom scădea sub o sută de mii de locuitori”.

Citește și:

loading...

16 comentarii la „„A refuzat și apoi a jignit!”

 • Asta cu functii publice reduse n-ar trebui să fie ceva rău. Dimpotrivă!

 • E „jmecheri ” ei , ma ,e stresați, are „jobb ” nașpa, de noapte , colcăie jegosii orașului langa sediul lor , până la ora 4 dimineața! Nici -o reacție, îi suni degeaba !

 • Primarul „a recomandat” sefului Politiei Locale sa-l sanctioneze pe gibonul in cauza cu amenda maxima?
  Ba ej nebun? Primarul „recomanda” sefului unei institutii publice? Hai, care esti ‘telectual, cum se numeste infractiunea asta? Sa fie trafic de influenta?
  Se vede treaba ca-i fierbere mare, se termina banii de investit in firme prietene si, probabil, raman promisiuni neonorate. Altfel e imposibil de inteles de ce primarul „rosu” Toma e atat de „fiert” pe treaba asta cu recensamantul.
  PeNeLeu’, hai cu plangerea penala impotriva mini-dictatorului rosu, ai material destul numa’ din isprava asta!

 • Nu poti amenda pe cineva numai pe vorbe goale si agentul constatator trebuie sa aibe minime dovezi, ca s-a incalcat o lege .

 • Am si eu o umila curiozitate… Ce probe sportive si medicale sustin anual acesti gardieni publici ??? Ca de, dupa cum arata majoritatea dintre ei, fereasca sutanistii sa fie nevoie sa goneasca dupa oaresce infractor….
  Scuzati, asa-s eu, mai curios…

 • Tereacă, te credeam mai deștept.
  Polițist nu este sinonim cu polițist local. Localii sunt angajații primăriei, fără nicio școală în domeniu, fără nicio pregătire sau răspundere, sunt foștii gardieni publici, fosta Pază comunală de odinioară, fără nicio legătură cu MAI sau cu Poliția. Deci, niște paznici.
  Confuzia este făcută prin folosirea denumirii de „polițist” și prin purtarea, fără drept, a unei uniforme identice cu a polițiștilor pentru a da oarece autoritate acestor impostori. Ar trebui să nu existe localii (nu suntem așa de bogății să plătim pentru ei) atât timp cât există Poliția și Jandarmeria. Dacă totuși există ar trebui să nu se mai numească polițiști.

  Cât despre comportamentul individului din articol, acesta este nivelul, foarte scăzut. Omul are tupeu, se crede polițist (deși nu este), se crede deasupra legii (deși nu este). Nu este singurul local cu o astfel de gândire!
  Apropo, Tereacă, câți locali poartă centura de siguranță atunci când se deplasează (INUTIL) cu mașinile de serviciu? NICIUNUL!
  Polițiști și jandarmi care să poarte centura de siguranță am văzut, dar locali nu! Este ilegal!

  P.S. Gardianul în cauză va primi, cel mult, un avertisment scris. Fac pariu!

 • Sa mai rareasca din ei. Iau o gramada de bani din bugetul statului…

 • Cum „face Toma tot ce poate ca orașul Buzău să ajungă la pragul salvator de 100.000 de persoane” ? Atrage investitori, prioritizeaza lucrarile edilitare necesare, promoveaza turismul, incurajeaza mediul de afaceri in vreun fel? A, nu?!? Mai am o intrebare. De unde stie doamna recenzor ca omul acela este politist local, daca nu l-a recenzat? Iar ca o observatie personala, dl. Toma nu stie ca, indiferent cat e amenda stabilita, daca o platesti in 15 zile, e jumatate din minimul legal ? Adica 500 lei ?

 • Pentru art. 291, Locala nu este o instituție publică în sine, nu are personalitate juridică, ci este o direcție ca oricare alta din cadrul primăriei, cel puțin la Buzău, și nu numai. Execută ordinele primarului. Din acest motiv există acești impostori, să aibe și politicul (primarii) așa-zisa lor poliție, nu pentru cetățeanul de rând.
  Primarul este disperat, dar nu a făcut nimic transparent în mandatul său.

 • Recensământul nu s-a terminat. Este ilogic să se vorbească despre amenzi. După data de 24 iulie se pot trimite amenzi tuturor cetățenilor care nu au participat la recensământ. Toți adulții români cu CNP care nu s-au recenzat până la data de 24 iulie ar trebui să primească amenda maximă. Probabil nu o să se întâmple asta. Se va ventila iarăși stupizenia cu „date cu caracter personal”. Nici nu cred că, în realitate, chiar se dorește să se afle câți mai suntem. Cel mai probabil ținta recensământului a fost locuința și nu cetățeanul. Niște guri rele chiar au afirmat că unul din beneficiarii datelor ar fi chiar Banca Mondială. Nu m-ar mira dacă ar fi adevărat! Cam asta a mai rămas neexploatată! Locuința. Cum și în ce fel, vom trăi și vom vedea.

 • Bravo Domnule Toma !

  Asa le trebuie polițiștilor locali…. se cred Dumnezei prin Buzău….
  Isi fac singuri legea lor…. Uita ca sunt în slujba cetateanului buzoian… și mai ales ca sunt plătiți din banii buzoienilor…

  Sper sa nu fie doar o propaganda de moment… ca să dea ” bine” % la populație…

 • Un lucru bun, ca se mai reduc din numărul funcționarilor publicu, mulți dintre ei și asa nu fac mare lucru.

 • C-tin Toma: „L-am chemat pe șeful Poliției Locale și i-am recomandat să-i aplice respectivului angajat amenda maximă, de 3.000 de lei”.
  Interesant! Parcă am fi pe moșia Grup Romet! Zilele trecute se plângea că i-a fost întocmit dosar penal ca urmare a unei plângeri nefondate, iar acum „recomandă”! O fi abuz în serviciu acestă „recomandare”? Sau dacă nu se respectă „recomandarea”, ce se întâmplă?
  Eu i-aș recomanda domnului edil să citească OG.2 privind regimul juridic al contravențiilor înainte de a face „recomandări „!!

 • Politia locala – ceva inutil.

 • Pixele, Banca Mondiala a avut un interes ocult sa ne vaccineze, acum vor sa ne ia locuintele. Am citit eu aseara pe http://www.rechindebahlui.ro, de unde copiezi tu textele pe care le pui aici.
  Dhaa….dhhhhaaaa

 • „”oraș de categoria a treia””- catre asta tinde buzaul dupa cum insusi dl toma ne anunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.