A reînceput coșmarul șoferilor. De ce se întâmplă asta

A reînceput coșmarul șoferilor de pe Valea Slănicului + Mărăcineni.

Pentru al patrulea an la rând pe drumul județean se va circula la semafor.

Firma care a primit contractul de modernizare a DJ203K a excavat primul segment cu probleme la terasament.

De ce se întâmplă asta ?

Cei de la Oil Company susțin că există porțiuni unde stratul suport a fost umed, moale (din cauza unor infiltrații) și că terasamentul din acea zonă a coborât cu câțiva centimetri.

Din această cauză și asfaltul (primul strat) s-a stricat și au apărut crăpături și găuri, mai mici ori mai mari.

Reparații până la iarnă

Cum sunt zeci de astfel de probleme în primăvara, vara și toamna acestui an muncitorii de la Oil Company vor lua toate segmentele „la mână”.

1) Un camion aduce piatră spartă, inclusiv bolovani (vezi foto mai jos)
Ideea ar fi ca piatra și bolovanii să poată susține stratul superior (balast), iar asfaltul să nu cedeze inclusiv la trecerea camioanelor cu încărcătură
Piatra e împrăștiată, iar apoi compactată
În acest timp, adică până înspre iarnă, șoferii vor sta la semafor de o parte și de alta a lucrărilor

Pentru șoferii și pasagerii lor (din Mărăcineni, Săpoca, Cernătești etc.) care au treabă în oraș, în condițiile lucrărilor și de pe Bd. Unirii Nord din Buzău se anunță un an chinuitor.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „A reînceput coșmarul șoferilor. De ce se întâmplă asta

 • Ca buzoian nu pot decât sa ii mulțumesc domnului Neagu pentru ca e singura modalitate prin care cei care nu aveau treaba in oras sunt ținuți acasă in satele lor. Altminteri gustul țigării cumparate in Buzau e altul decât dacă îl iei de la magazinul din sat, pâinea luată din oras e mai crescută, același invatator care a fost in sat 10 ani și acum s a transferat la școala 15, 11 sau 1 e cu mult mai capabil decât înainte, ma rog, in sine, aerul de Buzau te face mult mai deștept decât dacă mirosi ca toți țăranii aerul din sat pentru care pana la urma te ai mutat acolo. Pentru asta, eventual dacă promite sa facă drumul de pământ ca pe vremuri, domnule Neagu aveți tot respectul meu precum și votul.

  Răspunde
 • Vrăjeala cu infiltrațiile. Au folosit balast insuficient și erori la compactare.

  Răspunde
 • Își bat joc de noi toți care locuim în acele zone. Nu trebuia stricat terasamentul vechi,era bătătorit de atâția ani și nu a cedat..era problema asfaltul. Puneau un strat cum trebuie gros de asfalt și nu mai erau probleme. Dar trebuia sa câștige bani și aia cu piatra, și aia care au mașini închiriate la lucrări. Niște nesimțiți!

  Răspunde
 • Nae,împușcăte,ești mai prost ca noaptea..

  Răspunde
 • @Auras Tereaca
  Te rog să verifici ce se întâmplă cu drumul între V. Vodă și Bisoca. Incepe a doua vară de bătaie de joc la adresa locuitorilor din localitățile afectate. Nu se mai poate respira din cauza prafului. Îți distrugi mașina în gropi. Chiar nu sunt în stare să asfalteze un amărât de drum după atâta timp? Când au de gând să asfalteze? La alegeri? Astea sunt peste 2 ani.
  Aș aprecia un articol documentat pe această temă.
  Mulțumesc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.