A rezistat doar cinci luni

A preluat funcția la 1 aprilie. A rezistat astfel în funcție doar 5 luni și o săptămână.

E vorba despre tânărul prefect USR Plus de la Buzău, Silviu Iordache.

Iordache s-ar putea întoarce ca șef la Casa Albă, dacă USR Plus va reveni la guvernare

Anunțul demiterii a fost făcut astăzi de premierul Florin Câțu:

„În şedinţa de guvern astăzi am aprobat şi eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile, situaţia rămâne aşa, exact ca la şi la secretarii de stat, nu se numeşte nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere şi se preiau din atribuţii”.

Cele mai multe apariții publice ale ex-prefectului au fost în sprijinirea campaniei de vaccinare

Urmează, în următoarele ore, să aflăm care dintre cei doi subprefecți actuali, Marieta Boloș și Viorel Holban, va fi promovat prefect, fie el și interimar.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „A rezistat doar cinci luni

 • Deci, va pleca și trompeta detașată de la IPJ Buzău ca secretar?

 • Marieta este bună de prefect are multă experiență ca patroană de magazin la Rusetu

 • Consider ca cele doua functii de la “casa alba” prefect si presedinte consiliu judetean isi suprapun activitatea, deci ar trebui desfiintata una dintre ele! Oricum avem cel mai incarcat numeric aparat administrativ din Europa, daca nu si din lume!

 • Andrei, de unde știi că avem cel mai încărcat aparat administrativ din Europa? Ai verificat cu o țară, la întâmplare, și s-a adeverit!
  Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. După cum vezi, poți avea câteva guverne de diferite orientări într-o perioadă de 4 ani. Consiliul Județean are treaba lui, Prefectura are treaba ei.

 • Pentru “pixel”
  Consiliul IMM: Primăria Berlin are 207 angajați, Primăria București a ajuns la 860 funcționari și mai angajează
  Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/politic/consiliul-imm-primaria-berlin-are-207-angajati-primaria-bucuresti-a-ajuns-la-860-functionari-si-mai-angajeaza-16829333
  Este doar un exemplu, sper sa te fi facut curios sa mai cauti si alte capitale. Primaria Buzau nu publica nicaieri cati angajati are dar numai din situatia centralizatoare cu salariile functionarilor sunt 123 de pozitii, fiecare pozitie reprezentand doar denumirea generica a functiei: politist local, referent, consilier, director etc.

 • Tot pentru “pixelu” :
  – de acord cu afirmatia ca prefectul este reprezentantul guvernului in teritoriu, dar concret, pe intelesul tuturor, ce atributii are?
  – consiliul judetean are aceiasi structura, aceleasi directii, aceleasi birouri ca primaria orasului Buzau. O fi bine o fi rau cu atat de multi angajati in birourile bine racite/incalzite functie de anotimp?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.