A stat așa toată noaptea!

Dimineața, în zori, când au dat să plece la serviciu ori să-și ducă la grădiniță și la școală copiii, buzoienii din cvartalul de blocuri din capătul Bd. Unirii Sud au dat la ieșirea din imobile de un miros înecăcios de fum.

Cauza a fost focul făcut toată noaptea, pentru a se încălzi, de un om al străzii la platforma de gunoi din apropiere.

„Nu mă primesc la adăpostul primăriei. Cel puțin nu acum. Poate de luna viitoare. Am mai fost în anii trecuți. Acum stau și eu noaptea pe unde pot. Mai dormeam pe la blocuri, inclusiv la ghenă, dar oamenii mă dau afară. În noaptea asta am stat aici, am luat cartoanele și plasticele din gunoi. Am făcut focul și m-am mai încălzit că a fost tare frig ”, ni s-a plâns omul străzii.

Acesta e de loc din Cândești. A rămas pe stradă în urmă cu mulți ani, când i-a luat foc casa.

„S-a întâmplat dimineața. Era iarnă. Făceam focul în sobă. M-am dus până la magazin. După cinci minute, vine lumea după mine. Vino repede. Îți arde casa. Băiețelul meu a ars de viu în casă. Toată casa făcută scrum. Acum, aștept, să mai trecă niște ani să fac vârsta de pensionare. Am lucrat peste 20 de ani când am fost tânăr. Când o să iau pensia o să mă așez și eu pe undeva. Până atunci, stau pe străzi”, ne-a mărturisit acesta.

Citește și articolul: Pentru prima dată s-a făcut asta în Buzău! Iată primele fotografii!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

4 comentarii la „A stat așa toată noaptea!

  • Domnule Tereacă, în Constituție scrie că „România este stat social”, prin urmare nu există nici o ființă omenească în această țară fără o sursă de venit, oricât de mică: salariu, pensie, indemnizație de handicap, ajutor de șomaj, alocație de copil, asistat social la legea 416 a venitului minim garantat, etc. De asemenea, fiecare cetățean român are un drept locativ, prin autoritățile publice locale. Există însă și cazuri de copii sau oameni ai străzii care refuză orice soluție de cazare oferite de biserici, sau de municipalitate. Cred că nici dvs. nu v-ar conveni să îl primiți în scara blocului unde locuiți!

  • Pingback:

  • S-ar putea construi niște barăci ,cu 10 ,20 ,de paturi ,unde de bine de rău e altfel ca afară ,și găzduiți oamenii fără acoperiș .Pentru că ,mă gândesc și eu ,sunt și ei oameni la fel ca noi ,nu putem să-i condamnăm așa de aspru la indiferență ,sau să ne facem chiar nimic pentru ei ,de parcă nu ar exista .Nu ,ei există și trebuiesc ajutați .

  • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.