A treia încercare de spargere a „zidului” dinainte de orașul Buzău

„Zidul” din fotografia de mai sus rezistă de aproape un an.

Se găsește la întâlnirea dintre tronsonul 2 (Mizil – Spătaru) și tronsonul 3 (Spătaru – Buzău Est) al autostrăzii Ploiești Buzău.

Pe tronsonul 2 se lucrează (asocierea româno – bulgară Coni – Trace), în timp ce lotul 3 e blocat din martie 2022 în contestații între cele 14 asocieri care au depus oferte.

Noutate. A treia atribuire!

Ieri, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat a treia atribuire a contractului pentru Spătaru – Buzău Est.

După cele din februarie 2022 (orădenii de la Drum Asfalt) și octombrie 2022 (turcii de la Nurol).

Acum, în mai 2023 s-a făcut a treia atribuire (alți turci!). Sunt însă șanse mari ca și această atribuire să fie contestată, cu riscul îngrijorător de a se rata finanțarea U.E (termen 2026)!

Ratarea construcției acestui lot e sinonimă cu blocarea podului de la Mărăcineni + Șoseaua de Centură + Bd. Industriilor și chiar a Bd. Uniriii din orașul Buzău.

Cele 14 firme/asocieri care au depus oferte pentru Spătaru – Buzău Est.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „A treia încercare de spargere a „zidului” dinainte de orașul Buzău

 • Nu este exclus ca ratarea finanțării să fie motivul pentru care se tot contestă atribuirea. Pe principiul: eu ți-am alocat dar dacă tu nu ești în stare să-i valorifici, ne pare rău!

  Răspunde
 • Domnu; reporter, de ce va bagati unde nu va pricepeti? Nu se blocheaza niciun pod de la Maracineni! Fara acest lot de autostrada traficul va afecta Sos Spatarului, B-dul Industriilor si Sos Brailei, UMB construieste acum un alt pod peste raul Buzau. E asa greu sa ganditi un pic?

  Răspunde
 • S-a modificat legislatia contestatiilor. Cel care a contestat si a ”pierdut”, daca din cauza contestatiei lui se intarzie finalizarea proiectului si astfel rezulta pierderi financiare, autoritatea contractanta trebuie sa-i retina din cautiunea constituita la depunerea contestatiei. De un an e reglementarea asta legislativa, coincidenta nefericita pentru firma, exact din martie 2022 de cand se judeca. Ma refer desigur la OuG 26/2022 (martie), care modifica Legea 101 din 2016.
  Presa locala ar trebui sa urmareasca peste ani subiectul, posibil sa fim si aici primii la incasat despagubiri de la o firma care a depus contestatie doar pentru a incurca lucrurile. Celalalt caz e al unicului blat dovedit si pedepsit din fotbalul romanesc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.