A treia oară a fost cu ghinion

„Să te întorci cu bine acasă”.

Asta i-au urat caporalului Ciprian Ștefan Polschi, rudele, prietenii și cunoscuții la mijlocul lunii iulie când a plecat în misiune în Afganistan pentru șase luni.

Foto în Afganistan, în 2016 la prima plecare

Mai fusese și anul trecut, în 2018, din februarie până în iulie, dar și în 2016. Plecarea de acum, cu ghinion, a fost a treia pentru militarul buzoian, care îndeplinea funcția de șofer pe lângă comandamentul NATO.

Se afla în fața unui mic convoi – urmărit din câte se pare în trafic de minibusul încărcat cu explozibil.

Buzoianul – se afla la volanul SUV-ului blindat – n-a avut nicio șansă. Bomba pe roți a intrat în coliziune cu SUV-ul său chiar în momentul detonării explozibilului – vezi VIDEO mai jos.

Din păcate, doi băieți, unul în clasa întâi și unul în a cincea, au rămas într-o clipă fără tată. Militarul buzoian avea o familie frumoasă și fericită, era atent cu copiii și soția. Cu toții îl iubeau foarte mult, iar soția îl adora.

Ultima fotografie împreună

„Te iubesc mai mult decât propria persoană!”, e ultimul mesaj trimis de Mihaela via facebook către sufletul pereche din Afganistan.

Astăzi, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații s-au organizat ceremonii de comemorare a militarului buzoian căzut la datorie. Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.