A vândut parcele pe care nu se poate construi lângă Parcul Marghiloman! EXCLUSIV

Situație incomodă pentru Florentin Mănescu, directorul general al grupului de firme Constam din Buzău.

Acesta a vândut în ultimii ani parcele dintr-un teren situat în vecinătatea parcului Marghiloman și a vilei Albatros – vezi chenar galben din foto de mai jos.

Problema lui Mănescu e că aceia care au cumpărat parcele din dreptunghiul galben (zonă exclusivistă din vecinătatea parcului) nu pot construi nimic!

Noutate. Proces pierdut cu Primăria

Proprietarii de parcele nu pot obține autorizații de construcție. De ce ? Pentru că în zonă nu există PUZ (Plan Urbanistic Zonal). Mai exact, anul trecut s-a realizat un PUZ, dar acesta a fost respins la vot în Consiliul Local (și în comisii).

Mănescu încă mai vinde terenuri în zonă, deși pe acestea nu se poate construi

Ghinionul lui Mănescu e Toma

Proiectul imobiliar a fost blocat de primarul C-tin Toma. Cum ? După ce devenit primar, Toma a arătat o aplecare remarcabilă pentru personalitatea lui Alexandru Marghiloman, dar și pentru fostul domeniu boieresc – cel mai încărcat de istorie din urbea Buzăului. Toma are în plan să refacă grajdurile și fosta casă de oaspeți, ba chiar să aducă aici cai și să înființeze un centru hipic.

Toma i-a făcut statuie lui Marghiloman (dezvelire martie 2018)

Ale naibii grajduri!

Ghinionul lui Mănescu, pe lângă Toma, e că terenurile lui (din care a vândut o parte) se învecinează cu grajdurile. Care grajduri sunt monument istoric și s-au încăpățânat, în ciuda trecerii zecilor de ani, să rămână în picioare. Monumentele istorice au o zonă de protecție – în care nu se poate construi, iar Toma și ajutoarele sale din primărie au blocat construcția de vile din vecinătatea grajdurilor.

Toma și Pistol, câștig în justiție

Florentin Mănescu a dat în judecată Primăria Buzău solicitând aprobarea PUZ-ului și anularea hotărârii de Consiliu Local prin care s-a respins PUZ-ul.

Pe fond, la Tribunalul Buzău, Mănescu a beneficiat de o sentință favorabilă. Numai că, surpriză, la Curtea de Apel Ploiești, primarul Toma și secretarul Pistol, care au urmărit această cauză, au avut câștig de cauză. PUZ-ul întocmit rămâne ilegal (din pricina grajdurilor), iar vile nu se mai pot construi.

Florentin Mănescu susține că primarul Toma a comis un abuz (vom reveni zilele următoare pe buzoienii.ro cu poziția acestuia).

Vezi mai jos, cele două sentințe complet diferite date de judecătorii de la Buzău și cei de la Ploiești.

Sentință Curtea de Apel Ploiești

Admite recursurile. Casează sentinţa recurată şi rejudecând: Respinge ca neîntemeiată cererea de anulare a HCL M. Buzău din 26.04.2018, prin care s-a respins proiectul de hotărâre nr. 95/2.04.2018 şi cererea de anulare a avizelor nr. 386/18.04.2018, 16/18.04.2018, 397/18.04.2018. Respinge ca inadmisibilă cererea de obligare a C.L: Buzău de aprobare a documentaţiei PUZ. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 1.10.2019. – CU OPINIE SEPARATĂ JUD. MIHAI CĂTĂLIN CONSTANTIN – Respinge recursurile ca nefondate. Definitivă.

Sentință Tribunalul Buzău

Admite, in parte, acţiunea SC TRIMAT CONSTRUCT CENTER SRL. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocata de paratul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BUZAU. Anulează HCL A MUNICIPIULUI BUZAU din data de 26.04.2018 emise de paratul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BUZAU, prin care s-a respins Proiectul de hotărâre nr. 95/2.04.2018. Anulează avizele nr. 386/18.04.2018, 16/18.04.2018 si 397/18.04.2018. Obliga paratul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BUZAU sa aprobe documentaţia PUZ Configurare trama stradala pentru construcţia de locuinţe individuale cu max. P+2 nivele si construire locuinţa de serviciu P+1+M pe lotul 1 intravilan, str. A. Marghiloman , nr. 275, zona Parc Marghiloman, mun. Buzau, jud. Buzau

Auraș Tereacă, buzoienii.ro

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „A vândut parcele pe care nu se poate construi lângă Parcul Marghiloman! EXCLUSIV

 • Până când la instantele de judecată nu se va judeca în litera și spiritul legii, până când la spețe identice nu de vor da soluții identice, nu ne mai facem bine ca nație! În general, greșelile făcute la locul de muncă sunt sancționate în majoritatea domeniilor de activitate! Când vom vedea și sancțiuni pentru soluții date „anapoda” prin dosare?

 • La Curtea de apel Ploiești, din 1990 castiga fie cine plateste mai mult -șpagă ( procese comerciale), fie cine are sustinere politică ( psd) . Nu exista 1 caz in 30 ani judecat conform literii legii, sunt avocat satul…

 • Asta este Romania – nu poti construi pe propriul teren ca nu vrea primarul, ca este vecin terenul cu niste grajduri…
  Dar Primaria Buzau a dat voie sa se construiască blocuri in cate o curte – pe str Soarelui 2 blocuri, din care 1 are suprafata desfasurata de 5 ori cat curtea, pe Patriei, pe Vulcani acum altul…

 • Pentru blocul de pe str Soarelui a fost sesizat DNA , inca asteptam sa verifice. Cine a autorizat si cine a facut receptia cladirii ?

 • In sfarsit o situatie corecta si in Romania, indiferent al cui este terenul, se poate construi doar in baza unui PUZ aprobat de Consiliul Local, sa nu ne mai trezimcu constructii ce nu intra in peisagistica, ar trebui ca toate cartierele sa aibe aprobate anumite tipuri de constructii si culoare, daca tot vrem sa credem ca suntem in Europa!

 • In cartierul Orizont nubs-a mai cerut nimic , ba s-a modificat puz si tot sa permita construcțiile tip bloc cu 8-9 etaje.
  Legea se aplica la fraieri, daca se cotizeaza unde trebuie, legea devine o gluma…

 • Dacă a avut mostenire de la părinți , oare nu-i păcat?

 • legile trebuie aplicate/respectate, dar in cazul asta pare un abuz si o incalcare a dreptului la proprietate… probabil se va va merge mai departe cu procesele… miroase a abuz…

 • Cred ca Manescu asta nu a cotizat unde trebuie….

 • PUZ-ul ca PUZ, dar exista si o lege care interzice constructiile langa monumente istorice.
  E adevarat ca in Buzau nu prea se da doi bani pe legea aia, aparand mai multe cladiri noi construite langa monumente istorice.
  Oricum nu au ce sa le faca daca isi contruiesc casele ilegal, vor primi amenda si apoi vor intra automat in legalitate, aceasta fiind practica in Romania. Doar daca ai dusmani puternici nu o sa reusesti asta.
  Pe tarlaua de la Penny toate au fost construite ilegal si apoi s-a folosit smecheria de mai sus pentru a fi aduse in aparenta legalitate.

 • Cumparatorii ce se simt inselati ar trebui sa actioneze in instanta vanzatorul pentru ca au fost inselati, le-a vandut locuri de casa dar legal nu pot construi nici o casa acolo, deci e inselaciune care in mod normal ar atrage nulitatea contractului si ar trebui sa restituie banii oamenilor.

 • Toți care ați cumpărat în acea zonă si sunteți cumpărători de buna credinta puteți să construiți fara autorizatie așa cum au mai făcut și alții în vecinătatea parcului Tineretului, au făcut vile de vile fara autorizație și apoi după 2 ani au intrat în legalitate, deci spor la treaba. Constituția spune că toți suntem egali în fața legii, deci daca legea a permis construcția unor imobile de 8 etaje acolo unde PUZ era clar P+ 2 la orizont, dacă alti șmecheri au făcut blocuri printre case și acum îți pun tin Auras următoarea întrebare dar sa fii sincer, cum se face că toți investitorii străini care au profiturile spre zero sau chiar mai rău pe minus, primesc in Buzău și nu numai imediat toate autorizațiile și aici mă refer la Kaufland îl făcut langa parcul Crâng, Lidle făcut între două unități militare, Aurora cu extindere ilegala fara sa respecte normele ISU și ITM, și exemplele continua !???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.