A venit de pe stradă, a luat cuvântul și a modificat o hotărâre de Consiliu Local. Buzoienii plătesc mai puțin datorită lui

Începuse ședința CLM Buzău de astăzi de un sfert de oră când acest om, pensionar, a deschis ușa sălii de consiliu și s-a așezat cuminte pe un scaun.

N-a deschis gura până aproape de sfârșitul ședinței, când la un moment dat a ridicat două degete, ca la școală.

„Domnilor vreau să vă atrag atenția că la proiectul pe care îl analizați acum e ceva în neregulă. În luna mai s-a procedat la scumpirea tarifului la gunoi de la 11,01 lei la 12,48 de persoană din cauza introducerii acelei accize pe gunoiul dus la groapa de la Gălbinași. Acum, după ce guvernul a retras acciza, s-a procedat la revenirea la prețul de dinainte. Numai că în loc de 11,01 lei cât era înainte, acum pe proiectul de hotărâre prețul este de 11,10 bani. Adică, mai scump cu 9 bani”, a spus Dumitru Stanciu.

Consilierii s-au uitat în hârtii și au descoperit că domnul Dumitru Stanciu, căci așa se numește respectivul pensionar, are dreptate.

„Da, e cu 9 bani mai mult. Propun să aprobăm prețul de dinainte de luna mai, de 11, 01 bani. De ce să le dăm ăstora de la RER cu 9 bani mai mult”, a reacționat consilierul Ion Barbu.


„Nu e domnul Mocanu aici ca să ne explice. Dar bănuiesc că n-o să se supere dacă aprobăm un preț cu 9 bani mai mic decât ce au propus ei”, s-a raliat și primarul Toma.

Iar apoi, consilierii au aprobat ca din luna septembrie fiecare buzoian să plătească 11,01 lei pe lună pentru serviciul de salubritate.

Citește și articolul: Au venit 14 din cele 15 autobuze din Olanda. Iată când le vom vedea pe străzile Buzăului

Ionuț Apostu: „Am încercat să iau legătura după ședință cu domnul Mocanu de la RER. N-am reușit, e în concediu. Dar eu bănuiesc că la mijloc e vorba de o greșeală de tehnoredactare, nu de o scumpire. Cine a bătut la calculator a uitat să pună un zero după virgulă”.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „A venit de pe stradă, a luat cuvântul și a modificat o hotărâre de Consiliu Local. Buzoienii plătesc mai puțin datorită lui

  • de mentionat! „pensionarul” nu e chiar „de pe strada” cum spuneti in articol, este profesor de Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date – o ramura a Informaticii, care a predat ani buni studentilor Colegiului Economic Buzau – filiala regionala a Academiei de Studii Economice Bucuresti.
    I-am fost elev, tot respectul Domnule profesor Stanciu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.