A venit moara! Se pregătește punerea în funcțiune!

Proiectul „Parcul Iazul Morilor” a intrat în linie dreaptă.

În două săptămâni va fi inaugurarea!

Astăzi a fost adusă și montată pe poziție viitoarea moară de lemn – care va fi învârtită de apa din canalul Iazul Morilor.

După ce va învârti moara, apa din Iazul Morilor va ajunge în cele două lacuri ale parcului.

Mâine se va începe umplerea cu apă a lacurilor – pentru că luni vor fi livrați nuferii. De săptămâna viitoare va începe și operațiunea de înverzire a viitorului parc (gazon, arbuști etc.).

Aleile sunt aproape gata, marți se va asfalta și parcarea. În două săptămâni e programată inaugurarea.

Primar C-tin Toma: „Parcul Iazul Morilor va avea dublu rol. Pe lângă relaxare și destindere, va contribui la recuperarea istoriei și crearea identității acestui oraș. Iazul Morilor a avut un rol important în dezvoltarea acestui oraș, canalul trecea prin mijlocul Buzăului, multe ateliere meșteșugărești funcționau datorită lui”

„Parcul Iazul Morilor” e un proiect comun Costel Vânătoru – Constantin Toma. Cercetătorul horticol a propus scoaterea la suprafață a Iazului Morilor, reporterul buzoienii.ro a publicat un articol, iar la idee a accesat imediat primarul.

Toma și Vânătoru au colaborat și la înființarea în Parcul Crâng a Băncii de Gene. Vânătoru a propus, Toma a cedat terenul din Crâng (unde funcționau serele și sediul Urbis Serv) și a bătut la poarta ministrului Agriculturii de atunci, Petre Daea. Așa a luat ființă Banca de Gene Buzău.

loading...

8 comentarii la „A venit moara! Se pregătește punerea în funcțiune!

 • Nuferiii ?

 • Aveti idee cat uiuim se ia la grau,respectiv la porumb pentru macinat?Nu de altceva,dar parca n-as mai bate drumul pana la Jirlau la moara.

 • Câte realizări!!! Păcat că sunt inutile sau făcute înaintea altora mult mai necesare.

 • Serios? Care moară?
  Ce apare în fotografie este doar roata unei mori de apă!
  Poate moara în sine este aceea clădire care, sincer, nu reprezintă cu nimic Buzăul.

 • Ați văzut ce simplu e ? Uneori e de-ajuns doar să deschizi gura și ceea ce părea imposibil – se rezolvă pe loc ! Inseamnă că Primarul Toma are … ” lipici ” ?!…

 • Ce va invirti apa ? Moara sau roata ? Bine a spus Paduraru Ion : roata nu inseamna moara

 • O idee ingenioasa in prag de IARNA.Cand te plangi pe peste tot ca nu ai bani ce sa faci, faci o moara .Cu aceiasi bani asfaltai trotuarele intre avion si McDonald ca sunt vai mama lor.

 • Toma a fost isteț. Trotuarele de care vorbiti se vor face în curând. Dar pe fonduri europene. Peste câteva sătămâni, Strabag se va muta pe Bd. Unirii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.