A vrut să sară gărduțul școlii!

Aproape că nu-ți vine să crezi că s-a putut întâmpla ceva atât de grav!

Acest tânăr de 17 ani se juca împreună cu prietenii cu mingea pe strada din fața școlii (vezi foto mai jos).

La un moment dat mingea a sărit în grădinița din fața școlii.

Denis a sărit gardul, de fapt un gărduț, că nu-i prea mare, după minge.

Vă puteți imagina că Denis era să moară ? Și că a rămas, săracul, fără un picior ?

Cu câteva zile în urmă, Denis era fericit, câștigase cu ceilalți copii din Cochirleanca campionatul U19 din jud. Buzău. De joi seară viața i s-a schimbat dramatic în doar câteva secunde
Incredibil. Una din țepușele gardului i s-a înfipt în picior lui Denis. Și mai grav, ce ghinion, i-a secționat artera femurală și vena iliacă. Un șuvoi de sânge s-a declanșat, în câteva secunde tânărul fotbalist era în pericol de moarte, iar soarta piciorului deja pecetluită!

Denis ar fi murit acolo, în șoc hemoragic, lângă gardul școlii. Noroc cu Elena Putinică, o asistentă medicală de la UPU Buzău care locuiește în apropiere și era acasă! Chemată de copii aceasta a venit repede și i-a salvat viața. I-a pus pe toți copiii să-și dea jos tricourile pentru a improviza o compresă cu care să oprească sângele care țâșnea.

Elena Putinică, asistentă medicală, Cochirleanca: „Nu câteva minute, ci câteva secunde au făcut diferența dintre viață și moarte. Norocul face să locuiesc aproape de școală. Copiii m-au strigat să vin repede. Un coșmar, asta am văzut. Denis a reușit să se ridice din fierul beton, dar era într-o baltă de sânge. Inconștient, în șoc hemoragic, iar sângele tot curgea… Le-am cerut tuturor copiilor să-și dea tricourile jos. Cu ele am făcut compresă în dreptul găurii din picior, pentru a limita sângerarea. A pierdut 3-4 litri de sânge, așa apreciez”.

Elena Putinică și soțul ei, Marius, intervenție salvatoare

Asistenta medicală din comună, care s-a suit cu Denis în prima ambulanță ajunsă de la Buzău, susține că apoi și medicii de la „Județean” i-au salvat viața:

„A fost o mobilizare extraordinară. Denis a fost imediat pus pe transfuzii, băgat în operație, riscul de a-l pierde a fost foarte mare. Felicitări tuturor celor care au ajutat joi seară la salvarea lui!”

Din păcate, situația e încă extrem de critică. Piciorul în care pătruns bara de fier, rămas fără alimentarea cu sânge, a fost compromis încă din momentul accidentului. Aseară i-a fost amputat de medicii de la Spitalul Floreasca.

Starea sa generală e în continuare la risc, fiind nevoie de mult sânge.

„Am merge acum să donăm la Buzău, chiar la București, dar din păcate Centrele de Transfuzie n-au program în weekend. Ne-am mobilizat însă pentru luni dimineață. Îi rugăm pe toți buzoienii care vor să-l ajute pe Denis să vină luni la Centrul de Transfuzii Buzău”, ne-a spus Adrian Horhocea, antrenorul lui Denis de la echipa de fotbal din Cochirleanca.

UPDATE. Din păcate, Denis a murit!

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.