Abia în 2018. Civilizația a ajuns acasă la mii de buzoieni. Zonă cu patru străzi modernizată


Țiglari. O stradă în forma literei L, de aproape 400 de metri cu câteva zeci de case și peste o sută de locuitori.

Plină de noroi iarna și de praf vara. Din așa-zisa mahala a Buzăului.

De nici o săptămână strada arată așa cum se vede în fotografia alăturată.

Cu asfalt și trotuar.

„Dacă vreți să mă credeți domnule reporter încă nu-mi vine să cred. M-am născut, am copilărit aici, am ajuns la aproape 50 de ani. Am acum copiii mei. Nici nu mai visam ca ulița asta să se asfalteze vreodată. Acum, toamna, trebuia să ieșim cu cizme din cauza noroiului. Mă uit cu dvs. încolo și tot nu-mi vine să cred”, ne-a spus o doamnă cu o fetiță de mână.

La stradă mai e de lucru. Urmează stratul doi de asfalt și aranjarea corespunzătoare a trotuarului.

În aceeași zonă a Buzăului urmează să vină asfaltul zilele următoare pe alte trei străzi.

Toate cu o mare densitate de locuitori, cu sute de oameni pe fiecare din ele.

Simila, Gogu Vicatuș și, mai ales Intrarea Iazului, unde sunt trei cămine de nefamiliști (de la Filatură și Perla).

În total, peste o mie de buzoieni vor scăpa finalmente de noroi, rezolvându-se o zonă rușinoasă pentru on oraș din Uniunea Europeană în 2018.

În zona căminelor de nefamiliști, primarul Toma le-a promis riveranilor amenajarea unei parcări generoase, dar și a unui loc de joacă.

Poate că pentru buzoienii din centru, aceste asfaltări nu însemnă mare lucru. Însă, pentru cei de aici în aceste zile a venit Revelionul și încă mai mult de atât.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Acuze ale rudelor muncitorului tocat de zdrobitorul de struguri  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Abia în 2018. Civilizația a ajuns acasă la mii de buzoieni. Zonă cu patru străzi modernizată

 • Promisiunile din campania electorala privind asfaltarile nu se indeplinesc ; aceste reportaje de stil nord-coreean nu ajuta pe buzoieni Pe strazile Cercului,Haiducului, Caramidari,Islazului etc s-a facut multa economie la asfalt ; Strazile importante din Buzau ( Transilvaniei, Rascoalei,Oltului,Constitutiei etc ) lasate in asteptare
  Se pierd prea multi bani cu spectacole de muzica usoara si populara de slaba calitate si fara audienta ( DNA ? )

 • eu stau la bloc unde densitatea e mai mare si banii la impozit sunt mai multi si strada e ca dupa bombardament dar am rabdare ca se fac sa se mai termine cu asfaltarea doar pe strazi cu case si sa mai intre si printre blocuri ca sunt mai multi contribuabili la bugetul local aici oricum mare diferenta intre boscodeala care nu a facut nimic pentru cei ce muncesc a asfaltat intradevar cartiere de tigani toma face mult mai mult decat ma asteptam

 • Si Boscodeala a avut niste perioade in care asfalta zonele de case… ba chiar unele strazi erau asfaltate atat de des ca nici nu apucau sa faca o crapatura in ele, acele strazi fiind cele pe care aveau cei din conducerea partidului vilele.
  Dar printre blocuri nu intra decat in cazuri foarte speciale si foarte rar, ca nu aveau cei varful partidului apartamente in care sa locuiasca, cel mult aveau apartamente pe care le dadeau in chirie la fraieri.

  Primarul nou a inceput sa intre si printre blocuri pe strazi unde nu intrasera nimeni niciodata de la asfaltul turnat de Ceausescu sau care aveau turnat dar se facuse praf intre timp. De exemplu Dorobanti2 era singurul cartier care nu avea nici o strada atinsa dupa 89 si acum intr-un mandat a ajuns sa aiba toate strazile cu asfalt.

  Sunt curios de unde bani sa afalteze in ritm atat de alert atatea strazi… ori Boscodeala fura atat de mult ca nu incapeau in basculanta sa ii care si deaceea nu asfalta decat pentru partid, ori primarul cel nou a imprumutat bani cu basculanta si deaceea asfalteaza si pentru prostime.

 • Domnule primar! Va mulțumim mult de tot pentru str gogu vicatos! ati reusit ce nu au reușit altii in foarte mulți anii! de la noi de pe gogu vicatos mai aveti cel puțin încă 5 mandate!

 • este foarte frumos cand mai vedem si oameni fericiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.