Absolvent de Hasdeu, ajuns om al străzii și incendiator!

A fost haos aseară, preț de aproape o oră, în cartierul buzoian Dorobanți. Fum, flăcări, pompieri, polițiști, străzi blocate, jandarmi, îngrijorare, etc.

După ce pompierii au stins focul și zarva creată, s-a aflat și cine le-a provocat.

Conform informațiilor reporterului buzoienii.ro, dandanaua a fost opera unui absolvent de Hasdeu, ajuns om al străzii.

Se numește Lazăr Eduard George, are 48 de ani și este vechi client al poliției (în august a fost acuzat de un furt), dar și al Adăpostului Social din Buzău.

Hasdeanul ajuns homeless s-a aciuat de câteva luni (din august a părăsit Adăpostul Social) în casa părăsită din vecinătatea pieței din Dorobanți.

Ce s-a întâmplat aseară era, oarecum, previzibil. Homeless-ul, ca să se încălzească, a adunat o mulțime de resturi/gunoaie cu care să întrețină focul.

„El era, l-am văzut cu ochii mei. Când am simțit miros de fum, am căutat prin jur și am văzut că luase foc în casa asta. Am strigat și atunci a ieșit el din casă. E sigur că el a dat foc”, a povestit îngrijitorul pieței.

Vezi mai jos un clip VIDEO filmat de un trecător – din perioada în care casa ardea violent și pompierii își începeau acțiunea de stingere.

Notă: Materialul de mai sus e o știre tocmai pentru că – în cazul absolvenților de Hasdeu – astfel de cazuri sunt, dacă nu unice, numărabile pe degetele unei mâini. Articolul trebuie citit în cheia aprecierii față de Hasdeu, nu într-o „nouă încercare de a lovi în reputația liceului”, cum consideră unii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Absolvent de Hasdeu, ajuns om al străzii și incendiator!

 • Nu mai faceti aiurea legatura cu numele liceului! Nu are nicio relevanta! Doar rautatea voastra reiese!

 • Zău, Nelu? Dar ce frustrare te-a apucat, bărbate, de îţi permiţi să dai tu ordine pe o pagină de presă LIBERĂ! Bagă la cap şi reţine următoarele lucruri!!!

  1. LICEUL HAŞDEU, vrem-nu vrem să recunoaştem, NU MAI E CE-A FOST! S-au dus marile generaţii de adevăraţi PROFESORI (Cremarenco, Dumbravă, Chiriacescu ş.a.), în locul lor răsărind nişte neauziţi de profesoraşi cu feţe şterse şi pipiţe de profesoare care, deşi nu sunt neapărat nişte geniale sau nişte ,,bunăciuni” fizice care să uimească lumea, totuşi corespund gustului directorului pesedist Banu. Recentul caz scandalos cu profa aia cântăcioasă care se credea mare sexoasă e poate cel mai sugestiv. Protejata lui Banu cu o jenantă notă de 5 obţinută la Titularizare!

  2. Copii buni sunt şi acum la Haşdeu, fără îndoială, dar nu pentru că i-ar fabrica Banu şi şleahta lui de 64 de profesoraşi cu care se laudă el că ar fi obţinut acordul pentru distrugerea viitorului unui copil nevinovat, ci pentru că vin gata formaţi din familiile lor, care au şi principalul aport în educaţia lor!

  3. Pe lângă copiii buni, adică majoritatea, de pe băncile ,,măritului” Haşdeu au ieşit totuşi şi destui rataţi! Amărăşteni slugi la patron, frustraţi nerealizaţi, complexaţi deprimaţi…. Deci, HAŞDEENI RATAŢI de mai multe categorii.
  Ei bine, un astfel de caz face şi subiectul acestui articol! Care e problema??? Lumea nu are dreptul să cunoască şi aspectele urâte legate de acest liceu sau ce?????

 • Creati o falsa problema. Prima postare facea referire la (re)numele liceului, nu la director. Oricum absolventul de care se aminteste nu este din generatia foarte noua. Asa reiese. Iar Hasdeul ramane unul dintre cele mai bune licee din tara.

 • Răspuns pentru ‘Vocea buzoienilor destepti’???!!! Mai curand a unor frustrati! Ai facut din comentariul tau doar un rechizitoriu la adresa unui liceu pe care nu stiu daca l-ai absolvit. Chiar nu ai pic de rusine atunci cand vorbrsti despre profesorii de la acest colegiu atunci cand ii faci „niste neauziti de profesorasi cu fete sterse si pipite de profesoare….’,…..’Banu si sleahta lui de 64 de profesorasi…”, Esti stupid si un mare ignorant…..’amice’. Nu zice nimeni ca nu exista si ‘padure fara uscaturi’ (ca acest Lazar Eduard), dar sa ajungi sa cataloghezi un intreg colectiv de profesori asa cum i-ai catalogat tu, este o dovada de crasa nesimtire. Poate ca Tereaca ar face bine sa se intereseze si din ce mediu provine, care i-a fost evolutia si cum a ajuns acest ‘necajit’ un homeless demn de mila. Ar fi o poveste mai interesanta decat stirile alea cu vizitele de lucru ale Primarului pe stradutele alea asfaltate.

 • pentru Oarecare:

  Nu se creează nicio ,,falsă problemă”! În mod automat, numele directorului se asociază cu numele liceului ori de câte ori se pomeneşte de acesta. Pentru că e principalul reprezentant. Şi când vorbim de un stat, de exemplu, ne gândim prima oară la liderul acelui stat. Din păcate, numele lui Banu (care este un NEHAŞDEEAN pe diploma de Bac!), e subiectul mai multor scandaluri şi bârfe nu tocmai ortodoxe. A pătat destul reputaţia acestui liceu, ar face bine să facă un pas în spate şi să se pensioneze… Oricum se află la o vârstă când, din punct de vedere LEGAL, nu mai poate ocupa această funcție! Doar calitatea de ,,onorabil” membru PSD îl mai ţine în picioare… Cât l-o mai ţine!

 • pentru Viespea buzoiana:

  1. Frustraţi sunt cei ce se simt astfel, fie ei haşdeeni sau nehaşdeeni.

  2. ,,Şleahta de 64″ a lui Banu = DOAR acei profesoraşi fără caracter care au votat cu rahatul în pantaloni, cum mi-a plăcut exprimarea unui user, ticăloasa propunere a lui Banu de exmatriculare a acelui elev inocent. Haşdeul are în total vreo 90 de profesori, deci înseamnă că a existat şi o minoritate (cu caracter) de cadre didactice care nu au votat odioasa propunere a lui Banu! Cinste lor şi ruşine ,,şleahtei de 64”!

  3. ,,Profesoraşii neauziţi cu feţe şterse şi pipiţele de profe” = noua generaţie ştearsă (adică anonimă, lipsită de personalităţi puternice) de cadre didactice ale Haşdeului care e total diferită de vechea generaţie (Dumbravă, Chiriacescu, Cremarenco, Enescu şi alţi câţiva). Profa asta cântăcioasă care a făcut Haşdeul de râs cu destrăbălarea ei, după ce a intrat cu 5 acolo, e emblematică pentru noua generaţie!

  4. Îmi permit să vorbesc în deplină cunoştinţă de cauză pentru că, suprinzător, şi eu am tangenţă directă cu Haşdeul. Deci, nu te mai contrazice cu mine, amice, că ştiu mai bine ca tine ce vorbesc!

 • Auras, cheia aprecierii față de Hașdeu se numește directorul adjunct Tepelus, care s-a încolonat la chemarea lui Dragnea să se lupte cu statul paralel în Piața Victoriei! Iar PSD îl menține cu brio în funcție pentru acest aport adus, care nu are vreo legătură cu statutul său, spunandu-ne probabil că, prezente sa acolo nu are legătură cu profesia! Iar tu Auras, absolvent de Hașdeu, nu ai nicio părere, dacă nu total ostilă, măcar critică pentru acest gest, pentru a determina eventual chiar şi o demisie de onoare! Oare profesorul Bogdan Enescu o avea vreo părere?

 • Raspuns pt. dl. Ion Iliescu. Nu e adevărat, la momentul respectiv am publicat un articol referitor la prezenta inoportuna a dlui Țepelus a la manifestatia de susținere a diliului. Pentru că ăsta devenise Dragnea in acceptiunea mea, un diliu care mai avea puțin și transforma România într-un al doilea Belarus.

 • D-nul Iliescu a punctat foarte bine. Cam degeaba il aratam noi cu degetul pe Banu, care mai are putin si iese la pensie, ca oricum ramane bosco-dragnistul Tepelus in locul sau, un Gogea-Mite Smecherila deghizat in profesor-filozof care a reusit sa se furiseze langa butoanele Partidului!
  Cred ca am asista la o intreaga tragi-comedie daca acest domn, dupa cat de hulit a fost pe saiturile de presa si pe retelele de socializare (chiar de proprii sai elevi, mai ales) sa mai aibe tupeul in continuare sa se inscauneze pe fotoliul de director plin al Hasdeului! Dupa cate a facut, asta chiar ar fi o culmea nesimtirii si a arogantei specifice!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.