Accident groaznic! Tir răsturnat la Costești! Mai multe autoturisme implicate!

Tirul răsturnat și șoferul bulgar

Tirul din imagine era încărcat cu strunguri produse în Bulgaria și mergea departe, tocmai la Moscova!

Drumul său s-a oprit devreme, pe DN2E85, între Cioranca și Costești.

Dar iată filmul evenimentului rutier.

A) Tirul înmatriculat în Bulgaria și condus de un șofer bulgar de 56 de ani se deplasa pe prima bandă regulamentar dinspre Cioranca înspre Costești.

VW-ul Golf

B) Un autoturism VW Golf vișiniu înmatriculat în Ilfov (condus de un șofer de 65 de ani) intră pe banda a doua în depășirea tirului.

C) Din spate vine în viteză un autoturism Ford Mondeo argintiu înmatriculat în Galați și condus de un șofer de 22 de ani.

D) Autoturismul Ford face triplare și intră pe contrasens. Șoferul de 22 de ani observă înfrigurat că din sens opus venea un autoturism Opel Astra violet înmatriculat în Vrancea și condus de un șofer de 65 de ani din Focșani.

Fordul Mondeo – „vinovat”

E) În disperare, tânărul de 22 de ani, pentru a evita impactul cu Opelul trage dreapta de volan. Îl izbește pe autoturismul VW Golf.

F) Golful ricoșează în tir, iar șoferul de pe tir pentru a-i salva pe cei din Golf, care erau făcuți sandviș, trage dreapta de volan înspre marginea carosabilului.

G) Tirul iese de pe carosabil în șanț, șoferul încearcă să-l repună pe drum, dar nu reușește. Tirul se răstoarnă pe partea dreaptă, iar strungurile se desprind din chingi.

H) Iese în decor pe dreapta și autoturismul VW Golf. Mașina în care în afară de șofer se mai află două doamne merge pe câmp în jur de 50 de metri înainte de a se opri. Pasagerii au noroc. VW-ul nici nu se răstoarnă, nici nu întâlnește în cale vreun pom.

I) Acțiunea se continuă violent pe carosabil. Șoferul de 22 de ani pierde controlul autoturismului. Fordul se răsucește la 180 de grade pe carosabil.

Opelul violet de Vn care venea dinspre Buzău

J) Șoferul Opelului violet de Vrancea trage dreapta de volan pentru a evita impactul. E acroșat de Fordul Mondeo.

K) Opelul iese și el în decor. Noroc și pentru șoferul din Vrancea, singur în mașină. Opelul nu se răstoarnă, iar când întâlnește un copac se răsucește în jurul lui. „Nu copacul chiar m-a ajutat, e posibil să mă fă răsturnat chiar atunci, dar copacul m-a salvat”, spune șoferul.

L) Fordul Mondeo se oprește pe marginea carosabilului, dar cu spatele înspre Buzău. Șoferul de 22 de ani  e considerat vinovat și i se reține permisul. Acesta încearcă să arunce vina pe șoferul VW-ului vișiniu: „Intrasem în depășire, când șoferul VW-ului, care depășea și el tirul a venit în stânga peste mine”.

Compot de caise

Lucru pozitiv, în ciuda acestui tăvălug de evenimente, n-a rezultat niciun mort și nici măcar vreun rănit!

O doamnă din VW-ul argintiu s-a lovit ușor la pomete, iar cealaltă pasageră superficial la un picior.

În afară de strunguri, din tir s-au împrăștiat pe jos câteva zeci de borcane de compot de caise. „Era să ne păcălim. La prima vedere am văzut borcanele și am zis că tirul transporta compot de caise. Pe urmă am văzut strungurile”, a povestit șeful echipei de intervenție.

Strungurile trimise la Moscova

Șoferul bulgar nu știe o boabă de română sau de engleză, nimeni nu înțelege de la el decât că mergea la Moscova.

La această oră mașinile au fost puse pe platforme și direcționate către service.

La fața locului a ajuns un șofer român de tir, contactat dinspre Bulgaria. S-a cerut aducerea unei automacarale pentru repunerea tirului pe roți și eliberarea carosabilului. Acțiunea se va prelungi mult în noapte, trebuie reîncărcate și strungurile.

Citește și articolul: Exclusiv! Iată povestea plecării spre moarte a lui Mădălin, militarul buzoian ucis azi în Afganistan. „Când am aflat, l-am implorat să nu se ducă!”

Dinspre Urziceni se circulă doar pe o bandă. Mai multe mașini de poliție au girofarurile aprinse pentru a evita alte incidente.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Accident groaznic! Tir răsturnat la Costești! Mai multe autoturisme implicate!

  • Timp de un an, de două ori pe săptămână, am făcut traseul Buzău-București, respectiv retur… Cei cu tirurile sunt pur și simplu inconștienți, în localități merg cu o viteză cuprinsă între 80 și 90 de km/h, nu se asigură când schimba banda de mers -să nu mai pomenesc de semnal-, și multe altele … Nu se gândesc deloc la ceilalți participanți la trafic, deoarece în accidente ei nu pățesc nimic.

    Răspunde
  • Unde vezi tu 2 benzi pe E85? este drum cu o singura banda,dar multi considera ca este drum cu 2 benzi si din acest motiv se produc foarte multe accidente

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.