Achiziția care salvează vieți. „Două intervenții doar în ultima lună”

„E aproape nouă. Foarte puțin folosită. La o mie de km. Din Belgia.

Un domn învățător de la noi, consilier local, e prieten bun cu un pompier din Belgia din localitatea Soignies, cu care noi suntem înfrățiți. Lor le-au adus altele, pe asta ne-au dat-o nouă”, ne-a povestit Georgian Neagu, administrator public la Gherăseni.

„Belgienii ne-au și adus-o. Au venit trei pompieri de la Soignies. Ne-au și învățat cum s-o folosim. O deservim 4-5 voluntari, oameni buni la toate din cadrul Primăriei. Șoferi sunt cel de la mașina de gunoi și cel de la microbuzul școlar, la butoane sunt eu, alți doi-trei băieți sunt cu furtunele. Am făcut exerciții înainte de prima intervenție, acum treaba merge ca unsă, fiecare știe exact ce are de făcut”, a adăugat Neagu.

„E dotată cu tot ce trebuie, inclusiv pentru descarcerare. Are un km de furtune. Le-a plăcut mult celor de la ISU Buzău când au văzut-o. Am avut două intervenții doar în ultima lună, la două case din comună care au luat foc. O ținem plină cu apă. În câteva minute de când primim apelul noi deja stropim cu apă. Dacă e un incendiu mai mic îl rezolvăm noi, dacă e mai mare îl ținem sub control până ajung pompierii de la Buzău”, a spus Neagu.

*Mașinii de pompieri i s-a amenajat un garaj în curtea primăriei

*Primarul Vasile Țintă e foarte exigent. Cei din echipa locală de pompieri trebuie să aibă telefoanele permanent deschise și să fie pregătiți oricând de intervenție. Altfel se lasă cu sancțiuni.

*Incendiile de vegetație au fost rezolvate local, nu s-a mai apelat la pompierii de la Buzău.

*Ultima intervenție a fost joi seară la casa unui localnic care s-a aprins de la o sobă nesupravegheată (CLICK AICI).

*Ce bine ar fi dacă toate primăriile din jud. Buzău (măcar cele mai mari, unde nu sunt stații ISU) ar avea așa ceva.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Achiziția care salvează vieți. „Două intervenții doar în ultima lună”

  • Felicitari!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.