„Acolo unde bugetarii stau acasă, s-o facă exact ca privatul, pe ajutor de șomaj!”

Mesaj îngrijorător pentru bugetarii care nu mai merg la serviciu, făcut în contextul crizei coronavirus de unul dintre liderii PNL, deputatul Florin Roman.

„Sunt unul din susținătorii ideii ca această criză trebuie suportată de toți, nu doar de unii!

Cred că e timpul ca sectorul public să intre sub aceeași incidența a sectorului privat! Adică, acolo unde bugetarii stau acasa din cauza epidemiei să o facă exact ca privatul, pe ajutor de șomaj!

Bugetarii trebuie sa înțeleagă că dacă privații nu mai produc, în toamnă nu vor fi bani de salarii! Așa că poți să ai salariul întreg acum dacă peste câteva luni nu mai bani în buget!

Încasările au scăzut într-o singură lună cu 40%. Luna viitoare vor fi mai mici, probabil cu 60%. Nu e de glumă!

Când auziți la televizor politicieni care spun că vă dau amânări, eșalonări, scutiri, gândiți-vă bine! Nimic nu e gratis în lumea asta!”, a scris Roman pe facebook.

Florin Roman, liderul deputaților PNL

Atenție, propunerea pare să-i afecteze în principal pe profesori și, mai ales, pe aceia care nu au ținut cursuri on-line.

România, 1.200.000 de bugetari, din care

Sistemul medical și asistență socială – 400.000 

 Militari, polițiști, pompieri și serviciile secrete – 211.000 

Administrație locală și centrală – 211.000 

Angajați în sistemul de educație – 350.000 

Concluzie

De primele trei categorii, guvernanții nu se pot atinge (primele două sunt în prima linie a luptei împotriva coronavirus). Rămân, cei mai expuși, cei din sistemul de învățământ.

Context

În doar două săptămâni, s-au înscris la Ministerul Muncii 862.557 de oameni pentru obținerea de șomaj tehnic din partea statului. Alți 173.834 de oameni au avut parte de încetarea contractelor de muncă. Vorbim, așadar de 1.036.391 de oameni din mediul privat, aflați în dificultate, ca efect al pandemiei de coronavirus.

Acest milion de oameni care până luna trecută dădeau bani la stat, de luna viitoare vor lua bani de la stat (24 de milioane de lei vechi șomaj tehnic sau mai puțin, cei trimiși în șomajul obișnuit).

Perspectivă

Dacă măsurile stricte impuse de coronavirus împotriva populației active nu vor fi înlăturate sau măcar relaxate, statul român riscă să intre în incapacitate de plată.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „„Acolo unde bugetarii stau acasă, s-o facă exact ca privatul, pe ajutor de șomaj!”

 • Corect! Asa ar fi normal, e de bun simt…
  Dar cum ramane cu pensiile si indemnizatiile „speciale”?…

  Răspunde
 • Probabil ca ar trbui ca sindicatul (in consultare cu sindicalisti)sa se gandeasca la propuneri decente pe care sa le propuna guvernului. Mai ales ca daca stau acasa au sanse mici sa se infecteze cu covit

  Răspunde
 • Am solutia ca toti bugetarii sa primeasca salariile , trebui doar sa fie adoptata de guvern! Adauga Popa Adrian pe facebook , nu fac politica doar responsabilititate civica…Doamne ajuta!

  Răspunde
 • Dar numarul de parlamentari, cand il reducem? Sau am votat ca fraierii in 2012 ( parca)? Sau poate asteptam covidrestructurarea?

  Răspunde
 • Bai nebunilor profesorii tin legatura si lucreaza in permanenta cu elevii lor.voi stiti ce salarii sunt in invatamant fata de restul bugetarilor.
  În toate țările civilizate se pune accent pe invatamant numai în România a fost lăsat pe ultimul loc.
  Dacă vreți să avem generații de inculți si retardati lăsați învățământul pe ultimul loc.
  Florin Roman o fi facut si el un Spiru Haret poate tot online cum se chinuie elevii noștri acum sau poate a primit diploma prin curier si se da mare viteaz.poate ii ia corona pe toti prin parlamentul ala ca sunt praf toti

  Răspunde
 • Chiar mi se pare normal, nu se poate sa stai acasa si sa iei salariul intreg. Mai ales ca mi se par oricum prea mari salariile in invatamant, pt 20 ore pe saptamana, cat muncesc

  Răspunde
 • Cocoseilor bugetari, acum taceti ????!!!! Hopaaa, s-a cam oprit dracul negru – privatul si in curand nu o sa va mai incasati salariul marit din pix, fara nicio legatura cu performanta ???!!!
  Abia asteptam, cu totii, de aici din privat, sa va vedem panica din privire !!!! 🙂

  Răspunde
 • Am trait sa o vedem si pe asta! Fereasca Dumnezeu…au ajuns parlamentarii sa ne spuna ca trebuie sa acceptam taierea salariilor! Dar voi ar trebui sa le taiati cu 75 % pe ale voastre ca sa fie echitabil!

  Răspunde
 • Domnule @Anonim,spuneti ca profesorii lucrează 20 ore pe saptamana…sunteti sigur Ca e valabil pt toti?
  Va scriu in calitate de părinte,fără să cunosc învățătoarea mai mult decat o fac ceilalți părinți.Va asigur ca nu lucrează doar 20 de ore.Poate vreti sa spuneti ca 20 de ore le petrece în școală…dar materialele pt a 2a zi,pe care le face acasă nu contează?
  Stiti cat de greu e mai ales acum,cu lecțiile online?Sunt sigura ca toti ar fi preferat sa fie la scoala,atât copiii,cât și cadrele didactice.
  Aveti copil care lucrează online in perioada asta?Poate s-ar putea diminua salariul putin pe perioada vacanței de vară,dar acum chiar cred ca se chinuie mai mult decat daca ar fi făcut orele la sc.

  Răspunde
 • Si eu de ce fac lectii online??? Vi se pare ca dam pe dinafara de salarii mari in invatamant???

  Răspunde
 • Nu, nu sugeram asta. Spunem doar ca si bugetarii trebuie sa primeasca in perioada asta acelasi tratament salarial de criza, ca si cei din privat, care sunt singurul motor generator de bani in orice economie !
  Adica, noi primim 75% si acceptam (pentru ca e o situatie fara precedent si aia e), iar pe voi, rasfatatii PSD-ului, sa nu va atinga nimeni, nu ?????!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.