VIDEO – Actrița, aclamată de publicul buzoian. Azi, ultima zi de festival
Ropote de aplauze, aseară, la Teatrul George Ciprian pentru Maia Morgenstern și partenerul ei de pe scenă – Mircea Rusu.
Finalul piesei a adus adus câteva momente emoționante, iar altele amuzante, tot cu Maia Morgenstern în rol principal.
Mai întâi, ochii actriței erau înlăcrimați pe durata aplauzelor. Acele lacrimi datorate bucuriei și fericirii de a fi apreciată.
Apoi, severa Maia, potrivită pentru a juca în atâtea drame și tragedii, a relevat în doar câteva secunde și latura jucăușă, copilăroasă a personalității sale.
A mimat că lada cu flori (oferită de un sponsor) e prea grea sau că nici nu poate ieși pe ușă cu ea. Ghiduș, unul dintre tinerii care i-au adus florile, a încercat să le ia înapoi, dar actrița – ocupată cu ovațiile publicului – a sesizat totuși și a fugit amenințătoare către el.
Vezi mai jos un scurt VIDEO de la finalul piesei.
Astăzi, în ultima zi de festival, de la ora 18.00 se vor decerna premiile și se va juca ultima piesă. „Pescărușul” de Cehov în regia lui Andrei Șerban, piesă de asemenea sold-out. La final, mulțumiri Teatrului din Buzău și CJ Buzău pentru organizarea și finanțarea timp de opt zile acestui festin cultural.
„Am primit bucuros invitația de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinerețe de la La Mama din New York, același spirit prietenos și liber, o comunitate de artiști care, fără niciun considerent material, sunt animați de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi “forme noi”. Și ideea acestor forme noi m-a dus direct la Treplev și la „Pescărușul”, o piesă care m-a urmărit toată viața și pe care nu am înțeles-o pe deplin, deși am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel.
Sper ca această versiune să fie ultima și, deși nu vom putea dezlega misterul care face ca o poveste ce sfârșește în moarte violentă să fie catalogată de Cehov drept „comedie”, am încredere că împreună vom (re)descoperi paradoxul că în teatru singura permanență e starea de schimbare continuă. Dacă acceptăm că nicio concluzie nu e defintivă, putem porni în căutare” – Andrei Șerban
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.