Acum. Alertă în jud. Buzău. Iată care sunt riscurile


Se anunță o zi grea pentru buzoienii cu gospodării în preajma cursurilor de apă și îndeosebi pentru autorități.

Va ploua abundent și există risc major de inundații.

Pentru județul Buzău s-au emis două coduri portocalii:

A. ploi abundente: se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp


B. viituri rapide cu posibile inundații locale și creșteri de debite cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Printre autoritățile buzoiene există mare îngrijorare, motiv pentru care prefectul Carmen Ichim a dispus la ora 08.30 convocarea în ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Citește și: ACUM în Buzău. Gospodării inundate, canalizarea refulează. Mașini blocate sub podul din Bariera Brăilei. FOTO + VIDEO. CLICK AICI

COD PORTOCALIU DE PLOI ABUNDENTE
Astăzi de la ora 09.00 până la 23.00
În județul Buzău (plus Prahova,Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov) va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.  

Vor fi intervale de timp în care va ploua torențial (cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină). 

 COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII PE RÂURILE BUZĂU ȘI RM: SĂRAT

De azi până joi dimineață pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele: Braşov, Covasna şi Buzău) și Rm. Sărat bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Vrancea şi Buzău).

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din Buzău.

Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

loading...

4 comentarii la „Acum. Alertă în jud. Buzău. Iată care sunt riscurile

  • Sa iasa pe strazile din Buzau sa vada cata apa este. Nu exista strada in Buzau care sa nu fie inundata. Sa se duca in cartierul Bariera Brailei sa vada cata apa este pe strazi, le intra oamenilor in case, in zona Industriala, de la Drgaica pana la rond la Alascom.
    Trece lumea pe trecerea de pietoni si se fac fleasca ca trebuie sa treaca prin balti, nici nu se mai vede trecerea de pietoni de atata apa.
    Inainte de a pune asfalt, macar sa se intereseze de starea canalizarilor, sunt suprasolicitate. Dar asa este la noi, mai intai punem asfalt si apoi il spargem sa inlocuim o conducta.
    Vai de noi !

  • Oameni buni rugati-va la Dumnezeu. Trăim clipele din urma . Cu toții suntem nedrepți si Dumnezeu ne cearta .

  • Locuiesc pe strada Nicolae Beldiceanu din Buzau.De cand s-a asfaltat strada Democratiei, apa nu se mai scurge la canalizarea situată in capul străzii.Desi plătim cel mai scump impozit pe teren din Buzău, când plouă nu putem iesi din curte.Suntem nevoiți să ne deplasăm 2-3 case spre mijlocul străzii să putem coborî de pe trotuar.RUSINE ,in centrul orașului mai rău decât la periferie!Bine ca avem impozit mare !

  • Mereuta Cornel nu toate strazile sunt inundate, fii corect in ceea ce spui. Cât despre asfalt dacă nu era atunci tot nu îți convenea, dacă e asfalt iar e o problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.