ACUM. Buzăul își rezolvă o mare problemă!

Se întâmpla chiar acum în cartierul buzoian Dorobanți I.

Cazanul de 10 gigacalorii a fost ridicat din curtea Ecogen și este montat în incinta PT 4.

Muncitorii de la RAM s-au căznit de azi-dimineață să scoată cazanul uriaș dintr-o hală a Ecogen de pe Aleea Industriilor

Pentru ca „magaoaia” să încapă în clădirea punctului termic, muncitorii au fost nevoiți să spargă pereții imobilului.

UPDATE

Descărcarea a fost mai ușoară decât încărcarea. În nici o jumătate de oră, cazanul a fost băgat înăuntru.

S-a apelat la o macara și la lucrători de la Concas pentru manevrarea cazanului

Lovitură dată de Toma&Gubandru

După punerea în funcțiune a acestui cazan, RAM Buzău își va asigura independența față de firma privată Ecogen. Primarul Toma și directorul RAM – Aurel Gubandru s-au ambiționat după incidentul din aprilie când Ecogen a sistat unilateral furnizarea căldurii în orașul Buzău.

Ecogen n-a vrut să dea cazanul deși era proprietatea Primăriei Buzău! Toma a mers personal în fața judecătorului, iar demersul său a avut câștig de cauză

Din această iarnă, „căpușa” Ecogen – cum o numește primarul Toma – va fi cel mai probabil istorie, iar RAM va putea asigura independent căldură buzoienilor rămași în sistemul centralizat. Noul cazan va intra într-un circuit la nivelul întregului oraș cu cele din Micro XIV și Micro III, la care s-ar mai adăuga, de va fi nevoie, încă 2-3 mici centrale de cartier.

Ce va face Ecogen cu toate instalațiile de la Buzău ? A greșit flagrant patronul Munteniță când s-a luat la trântă cu Toma ?

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „ACUM. Buzăul își rezolvă o mare problemă!

 • Si-atunci de ce mama lu Stefan Cel Mare a speriat Buzaul si cetatenii pt a se debransa???
  Daca tot stia ca face aceste manevre,trebuia sa sprijine buzoienii!
  Se pare ca interesele lui Toma nu sunt aceleasi cu ale noastre!
  Tereaca lasa comentariile!

 • Corb la corb nu-și scoate ochii face bara bara Toma cu Muntenita

 • Pt. Alexx. Problema e de preț. Că fără subvenție de la guvern gigacaloria la RAM riscă sa sară de 500 de lei la iarnă. În timp ce cu centrala de apartament costă 200 de lei. Deci, RAM va asigura agent termic, dar e mai economic cu centrală de apartament. De aceea Toma îi sfătuiește pe buzoienii sa-și pună centrale.

 • La avizierele blocurilor au aparut instiintari de debransare, nu sfaturi.

 • Înștiințările aparțin RAM la blocurile în care au mai rămas 1,2 sau 3 abonați. Pentru RAM nu mai e rentabil să ducă agent termic în acele blocuri.

 • Deci…daca nu mai este rentabil de ce se mai agita atata? sa puna lacatul pe RAM si gata!
  A nu se intelege ca asta imi doresc!
  Sincer va spun ca RAM ul putea fi salvat daca se vroia!
  Dar toti au vrut sa imparta Ciolanul!
  Gubandru este prea batran sa mai fie angajat mai ales la conducere!

 • Din câte se știe, înștiințările cum că RAM n-ar mai furniza apă caldă și căldură la blocurile care mai au doar două-trei apartamente conectate la SACET, aparțin primăriei nu RAM-ului și au fot trimise Asociațiilor de Proprietari pentru a fi afișate la avizierele blocurilor, în luna martie, înainte ca CET-ul să sisteze furnizarea de agent termic. RAM-ul s-a opus cu disperare acestei măsuri, susținând sus și tare, că atâta timp cât au posibilitatea vor distribui căldură și apă caldă, chiar și pentru un singur apartament. Ciudat este că primăria, pe de-o parte afirmă că nu mai are bani, dar pe de altă parte, susține că va subvenționa în continuare prețul gigacaloriei, astfel încât acesta nu se va modifica semnificativ în viitorul sezon rece. Cel puțin așa rezultă din proiectul de HCL care va stabili prețul gigacaloriei, proiect publicat și pe acest site… Mă tem că dacă este așa, succesul candidaturii dlui. Toma pentru un nou mandat la Palatul Comunal va fi pus sub semnul întrebării, mulți dintre cei ce au decis să se debranșeze nefiind foarte încântați de această măsură, mai ales pentru eforturile financiare depuse de aceștia, că nu toată lumea a avut la îndemână, prin șifonier, sau la saltea, suma necesară instalării unei centrale, a instalației de încălzire și în cele mai multe cazuri și pentru separarea de instalația comună de alimentare cu GN. Nasol, nu?

 • Pt. dl. Danciu. Nu v-ati uitat bine. Pretul gigacaloriei este de 420 de lei fara TVA. Cu TVA se apropie de 500 de lei.

 • Instiintarile sunt semnate de dl primar. Sunt inca la aviziere. Dar e bine ca ne spune dl Tereaca cum sta de fapt treaba, cu toate detaliile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.