„Acum căutăm să cumpărăm 5 km de țeavă!”

Grupul de firme Comesad (sediu Bascov, lângă Pitești) a câștigat licitația prin care se va trage țeava de gaze de la Vernești pe sub râul Buzău până la Mărăcineni.

Comesad Grup către buzoienii.ro: „Estimăm ca în 3-4 luni să deschidem șantierul de lângă Buzău. Deocamdată, căutăm asiduu să cumpărăm cei aproape 5 km de țeavă. E și o problemă aici, prețul la această țeavă a explodat, s-a scumpit cu 70% în ultimele săptămâni. Și nici nu se găsește, nu sunt stocuri, probabil și din cauza pandemiei nu s-a mai produs. Căutăm un preț bun, atât în țară, la Roman, cât și în străinătate”.

Investiția de 1,8 mil.€ aparține Trans Gas Mediaș.

Lucrarea pe care Comesad Grup trebuie s-o facă e una destul de complexă. Pe o lungime de 820 de metri țeava va avea traseu subteran pe sub calea ferată Nehoiașu, șoseaua Buzău – Brașov, canalul energetic și râul Buzău.

În dreptul râului Buzău, țeava de gaze va coborî până la o adâncime de 60 de metri (studiile geo arătând și anumite goluri de material)

În acest an (2021) țeava va ajunge la Mărăcineni unde se va înființa un SRM (stație de reglare și măsurare), urmând ca apoi să înceapă realizarea rețelei pe străzile și ulițele comunei Mărăcineni.

Uneori gura (rea) a lumii nu are dreptate

„Știți de ce nu se bagă gaze la Mărăcineni ? Pentru că nu vrea Titel”. Așa a glăsuit ani la rând gura (rea) a lumii.

În realitate, gazele se bagă la Mărăcineni (și) datorită insistențelor și relațiilor lui Titel (numai el știe câte drumuri a făcut la București) ca proiectul să fie pus pe roate. A durat mult, puțin a mai rămas.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „„Acum căutăm să cumpărăm 5 km de țeavă!”

 • Pana se cumpără teava asta „minunata” care trebuie să traverseze râul, nu se poate lucra cu teava normală în sat?!? Si la final se fac legăturile?

 • Bună seara!
  Reportere, mereu ți am zis si mă repet… Te grabesti sa dai știri doar pt „propagandă”
  Guvernul PSD a fost la putere ani de zile.
  Oare de ce acest titel nu a reușit?
  Te am rugat sa verifici de ce la Sapoca nu a vrut nimeni sa traga conducta de gaze dinspre Berca? Mi se pare ca doar acel pod desparte lumea civilizata de ceilalți!
  Rog verificări si știri realiste!
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • SI LOCUITORII COMUNEI VALCELELE DORESC GAZE ,SI APA POTABILA .MULTUMIM .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.