ACUM. Două drumuri naționale închise. Cum se circulă în județ

UPDATE 09.45: Circulația s-a reluat atât spre CA Rosetti – Brăila, cât și spre Padina – Slobozia pentru autovehiculele cu masa sub 7,5 tone


E situația din această dimineață de la ora 07.30.

Două importante drumuri naționale care tranzitează jud. Buzău sunt în continuare închise circulației rutiere.

E vorba de șoselele de la Buzău spre Brăila (DN2B) și de la Costești spre Padina și Slobozia (DN2C).

Decizia s-a luat noaptea trecută la orele 00.15 respectiv 01.15 din cauza unei noi reprize de ploaie înghețată care a anulat efectele materialelor antiderapante.

Conform informațiilor buzoienii.ro se permite totuși traficul ușor – cu autoturismele – pentru cei care intră sau ies de la serviciu din localitățile apropiate de mun. Buzău.

Autobuzele Trans-Bus spre Gălbinași și Smeeni nu circulă.

„Din cauza precipitațiilor abundente de ploaie înghețată ce produc polei pe partea carosabilă și din cauză că materialele antiderapante folosite nu mai fac față, CNAIR si Poliția Rutieră au decis închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2B între Buzău și Brăila (km 8+100 – km 38+000) și DN2C între Costești și Padina. Precizăm că fenomenul meteorologic de ploaie înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul că în momentul în care atinge suprafața carosabilă îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante.Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației” – comunicat CNAIR

Și în mun. Buzău au fost precipitații pe timpul nopții. O veste bună e că s-a depus măzăriche – așa cum e denumită în limbajul popular – iar aceasta permite circulația pietonilor fără riscul de a aluneca (față de ieri când s-a format polei).

Reamintim, printr-o decizie luată miercuri după-amiază cursurile pentru toate unitățile școlare au fost suspendate pentru ziua de azi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Să li se dea sau nu ? Sondaj. Votați, vă rog! CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.