Acum e la „salonul de cosmetică”. Unde va fi amplasată

„Bunicuța” cu aburi din imagine va fi, după modelul avionului, amplasată la primăvară în scuarul din fața gării CFR din Buzău.

„Locomotiva din imagine este adusă de la Ploiești în baza unui proiect mai vechi între Regionala CFR Galați și CFR Marfă. Lucrările de refacere/completare/vopsire sunt efectuate de o unitate de la Buzău a CFR Infrastructură. Proiectul a devenit comun cu Primaria Buzau, municipalitatea primind invitația de implicare cu entuziasm – în planul de reînviere a istoriei orașului și județului Buzău” – informare CFR

„Vom organiza la primăvară un eveniment frumos, cum s-a întâmplat astă-vară cu avionul din rondul de pe Bd. Unirii. Locomotiva este model Malaxa 1934, un obiect de patrimoniu pe care l-am primit în custodie. Acum e la Buzău la vopsit și recondiționat”, a spus pentru buzoienii.ro viceprimarul Ionuț Apostu.


„La primăvară se aniversează 150 de ani de la darea în funcțiune a liniei ferate București – Buzău. Tot atunci, în 1870, la Buzău s-a înființat Depoul CFR Buzău. Denumirea exactă de atunci a fost „Atelierul de Reparații Material Rulant Buzău”. Să știți că înființarea liniei ferate, continuate mai apoi spre Făurei și Focșani, ca și Depoul CFR, au însemnat foarte mult în dezvoltarea orașului și județului Buzău”, a precizat pentru buzoienii.ro comandor dr. Marius Nicoară, consilier al primarului C-tin Toma.

Amplasarea locomotivei va înfrumuseța spațiul din fața gării CFR, îi va bucura pe copii, dar și pe ceferiștii din Buzău și urmașii lor. În perioada interbelică, ceferiștii erau considerați „a doua armată a țării”, iar la Buzău formau una din cele mai numeroase bresle.

„Nu vreau sa fiu “Gică contra”, inițiativa este lăudabilă, dar ce se întâmplă cu vizibilitatea pentru șoferi deoarece este o intersecție foarte aglomerată. Avionul este suspendat și nu deranjează pe nimeni, vor suspenda și locomotiva?” – întrebare cetățean

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Acum e la „salonul de cosmetică”. Unde va fi amplasată

  • Ín zona Gării eu cred că trebui creat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului.
    La ora actuală se produc blocaje din cauză că atât cei care vin de pe bd. Gării și vor să facă stânga spre Bariera Brăilei, cât și cei care vin dinspre bd. 1 Decembrie și fac stânga spre bd. Gării trebuie să cedeze trecerea și blochează toată coloana de mașini din spate.
    În plus, eu aș face numai 10 locuri de taxi în fața gării, restul pot aștepta mai departe. Când pleacă un taxi de la gară, vine altul și tot așa, dar nu mai staționează toți aiurea acolo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.